Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(Laura Mor –CR) En aquella època la dona no podia entrar en una escola rabínica i per això es considera que els deixebles 'oficials' de Jesús només eren homes. Però el relat de l'evangeli de Mateu deixa entreveure com diverses dones també encarnen aquest seguiment al mestre. Això és el que analitzarà la professora Begonya Palau en la ponència 'El discipulatge femení en l'Evangeli segons Mateu', que tindrà lloc el proper 8 de maig en el marc d'una jornada sobre aquest evangeli organitzada per la Facultat de Teologia de Catalunya.

La biblista vol aproximar-se “a la manera com el primer evangelista encara el tema de les dones en relació a Jesús”. Per això, considera que cal dedicar una atenció especial “a les dones que apareixen en el relat de la creu-sepultura-resurrecció, que prenen un protagonisme inaudit". És el cas de l'aparició de Jesús al sepulcre davant de "Maria Magdalena i l'altra Maria", és a dir, la mare de Jaume i de Josep.

Segons Begonya Palau, la figura discipular en l'Evangeli de Mateu és clau: “En un evangeli on la idea fonamental és presentar Jesús com l'únic intèrpret qualificat de les Escriptures, l'únic Mestre, el discipulatge pren una densitat important. Cal saber què significa i quines conseqüències té seguir aquest Mestre.”

La jornada acadèmica sobre l'Evangeli de Mateu comptarà amb la participació del degà de la Facultat, Armand Puig, i amb dues intervencions del biblista i teòleg italià Rinaldo Fabris, professor de l’Studio Teologico Interdiocesano del Seminario di Udine, Trieste e Gorizia.

El termini d'inscripció finalitza el 6 de maig.