Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Laura Mor –CR) Amb el títol 'Del Calvari al carrer... Vint-i-cinc anys de Germandat', s'inaugura aquest dijous una exposició per commemorar la trajectòria de la Germandat i Confraria de la Nostra Senyora de les Angoixes. És una de les entitats seculars que aquest dissabte es reunirà a la Basílica de Santa Maria de Mataró per celebrar un via crucis conjunt amb les Germandats i Confraries de l'Arxidiòcesi de Barcelona, en l'inici de la Quaresma.

“Barcelona és una ciutat molt cosmopolita i sembla que això estigui renyit amb la pràtica d'una devoció. Però no és així. Les confraries també hi caben, perquè hi ha espai per a tothom”. Mercedes Pascual, germana major de la Germandat i Confraria de la Nostra Senyora de les Angoixes afirma que els avalen 25 anys d'història.

“Quan arriba Divendres Sant el carrer s'omple de bat a bat”, explica Pascual. Avui són uns seixanta confrares els que fan possible aquesta “demostració de fe” i demanen superar el prejudici que envolten les seves activitats. En aquesta línia, la germana major explica que els joves són els qui actualment sostenen l'entitat i que això és un exemple de que “es pot ser jove i tenir una fe que no esclavitza”.

De fet, l'exposició que ha organitzat el jove confrare Francisco Gutierrez, estudiant de Belles Arts, per commemorar el 25è aniversari de la fundació. L'exposició que s'inagura aquest dijous i que es podrà visitar fins el 5 d'abril a La Casa dels Entremesos.

Santa Anna recuperarà el Crist Ressuscitat

A Barcelona actualment hi ha tres confraries de penitència –la Hermandad de Nuestro Padre Jesús del Gran Poder y María Santísima de la Esperanza Macarena i la Arxiconfraría de la Purísima Sang i la de les Angoixes– a les que s'hi podria sumar una quarta ben aviat. Segons ha informat Mercedes Pascual, està previst que es recuperi el Crist Ressucitat de la parròquia de Santa Anna del carrer Comtal. De moment, no es tracta d'una nova confraria, sinó que és iniciativa d'una associació parroquial. Mercedes Pascual celebra que s'hagi recuperat el Crist de la Bona Mort i diu "que no sortia al carrer des dels anys cinquanta".

El 25è aniversari de Nostra Senyora de les Angoixes

L'any 1989 el llavors cardenal Ricard M. Carles va signar els estatuts de la confraria, que es va constituir en aquell moment gràcies a l'esforç tenaç de tres persones. Volien recuperar el que havia estat la Setmana Santa a la ciutat de Barcelona i fer-ho des de la parròquia de Sant Jaume, amb una imatge que en aquell moment estava molt abandonada.

El següent recull fotogràfic resumeix la trajectòria d'aquesta confraria de penitència: