Vés al contingut

notícies relacionades

Torna la Setmana Santa al carrer i a Catalunya Religió

(CR) Torna la presencialitat a les celebracions de Setmana Santa. Després de dos anys d’anul·lacions i canvis en les festes tradicionals de Setmana Santa a causa de la pandèmia de la Covid-19, enguany els actes tornen al carrer. Un any més, a Catalunya Religió recollim la informació d’aquests actes a Catalunya: les representacions de la passió, les processons i les pasqües. 

Jordi Merino: “Les confraries no són únicament les processons al carrer”

(Glòria Barrete –CR) En Jordi Merino va participar per primera vegada a una processó de Setmana Santa amb vuit anys. Des d’aleshores no ha fallat mai, excepte l’any passat degut al confinament. Les confraries, germandats i congregacions fa setmanes que van anunciar que enguany les processons al carrer no es podrien dur a terme de nou.

L'àngel de Blanes

(Ramon Bassas - CR) Diuen que és millor no fer Pasqua abans de Rams, però sembla bastant lògic que celebrem la Pasqua després de la Setmana Santa, oi?. Sense l'una, l'altra no té cap sentit, diuen els entesos. I, si en un país com el nostre han arrelat amb força les representacions públiques de la Passió, teatralitzades o venerades en processó, ¿com és que al relat de la Ressurrecció no li passa el mateix?

El miracle del Divendres Sant

(Ramon Bassas - CR) En Manolo, un andalús amb cara de descendir de Sèneca, ens diu que no n'hi ha per tant, que a Sevilla sí que els passos són imponents i que aquí som uns aficionats. "Allò sí que és maco". Tant li fa, en Carles i jo mirem amb deliri el joc de colors i de llum, els moviments rítmics, l'ordre dins el caos (o a l'inrevés), l'espectacle de públic i actors barrejats en una mateixa escena, la transformació de l'espai públic i la música que anuncia unes quatre o cinc hores de Processó General de Divendres Sant a Mataró.

Tota la Setmana Santa a Catalunya Religió

(CR) Tota l'agenda de Setmana Santa, un anys més disponible a Catalunya Religió. Amb diversos mapes recollin la informació dels actes més rellevants de Setmana Santa a Catalunya: els actes als carrer, les representacions de la passió i les propostes per viure amb intensitat els dies de Pasqua.

Aquesta Setmana Santa orienta't amb Catalunya Religió

(CR) Un any més podreu trobar a CatalunyaReligió informació dels actes més rellevants de Setmana Santa a Catalunya. Cada any un dels continguts més consultats del portal és el mapa de les processons que aquests dies surten al carrer a tots els racons de Catalunya.

Les processons a Catalunya en la diada del Corpus

(Valentí Serra –Caputxins) Com ja és sabut la festivitat del Corpus Christi es començà a celebrar a la població belga de Lieja l’any 1247 i fou estesa la seva celebració a l’Església universal l’any 1264 pel papa Urbà IV.

panoràmica

Veure la fe

podcasts