Vés al contingut

notícies relacionades

processons-setmana-santa-00

Troba la processó més propera als mapes interactius de Setmana Santa

CR | Catalunya Religió apropa la Setmana Santa als lectors publicant el mapa interactiu de les processons i viacrucis que s'organitzen a Catalunya en els pròxims dies. Un mapa que s'afegeix als ja publicats sobre les passions i les pasqües del territori. Podreu trobar tots els mapes interactius de Setmana Santa fent clic aquí.

Torna la Setmana Santa al carrer i a Catalunya Religió

(CR) Torna la presencialitat a les celebracions de Setmana Santa. Després de dos anys d’anul·lacions i canvis en les festes tradicionals de Setmana Santa a causa de la pandèmia de la Covid-19, enguany els actes tornen al carrer. Un any més, a Catalunya Religió recollim la informació d’aquests actes a Catalunya: les representacions de la passió, les processons i les pasqües.

L'àngel de Blanes

(Ramon Bassas - CR) Diuen que és millor no fer Pasqua abans de Rams, però sembla bastant lògic que celebrem la Pasqua després de la Setmana Santa, oi?. Sense l'una, l'altra no té cap sentit, diuen els entesos. I, si en un país com el nostre han arrelat amb força les representacions públiques de la Passió, teatralitzades o venerades en processó, ¿com és que al relat de la Ressurrecció no li passa el mateix?

El miracle del Divendres Sant

(Ramon Bassas - CR) En Manolo, un andalús amb cara de descendir de Sèneca, ens diu que no n'hi ha per tant, que a Sevilla sí que els passos són imponents i que aquí som uns aficionats. "Allò sí que és maco". Tant li fa, en Carles i jo mirem amb deliri el joc de colors i de llum, els moviments rítmics, l'ordre dins el caos (o a l'inrevés), l'espectacle de públic i actors barrejats en una mateixa escena, la transformació de l'espai públic i la música que anuncia unes quatre o cinc hores de Processó General de Divendres Sant a Mataró.

Tota la Setmana Santa a Catalunya Religió

(CR) Tota l'agenda de Setmana Santa, un anys més disponible a Catalunya Religió. Amb diversos mapes recollin la informació dels actes més rellevants de Setmana Santa a Catalunya: els actes als carrer, les representacions de la passió i les propostes per viure amb intensitat els dies de Pasqua.

Les processons a Catalunya en la diada del Corpus

(Valentí Serra –Caputxins) Com ja és sabut la festivitat del Corpus Christi es començà a celebrar a la població belga de Lieja l’any 1247 i fou estesa la seva celebració a l’Església universal l’any 1264 pel papa Urbà IV.

panoràmica

Veure la fe

podcasts