Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Com cada 1 de gener a Barcelona es comença l’any celebrant la Jornada Mundial de la Pau, instituïda el 1968. Justícia i Pau convida a una celebració eucarística a la catedral de Barcelona i la Comunitat de Sant’Egidio organitza una Marxa per la Pau.

La Jornada Mundial de la Pau enguany té com a lema "La fraternitat, fonament i camí de la pau". Amb aquesta jornada que els cristians celebren anualment es convida a tothom a pregar per la pau, a reflexionar sobre els problemes que la dificulten i a comprometre's més fermament en favor d'un món més just i en pau.

El Missatge del Papa Francesc per aquesta jornada subratlla que sense fraternitat és impossible construir una societat justa. Per això, Francesc fa una crida a viure totes les relacions humanes, entre persones i entre grups i nacions, amb una major consciència de fraternitat, que porta a tractar a tot ésser humà com a veritable germà i veritable germana, com a fills d'un Pare transcedent comú que estima incondicionalment a cada persona.  

Amb aquest objectiu Justícia i Pau convida a una eucaristia el dia 1 de gener a les 13 h a la Catedral de Barcelona.

I a tarda, a les 18’30 h, a la Plaça Catalunya comença una Marxa per la Pau que anirà des de Portal de l’Àngel a la plaça Sant Jaume, on es fa una cerimònia final. Convocada per la Comunitat de Sant’Egidio, en la marxa per la pau es recorden tots els països i terres afectats per la violència i la guerra. En la cerimònia final intervindran diferents testimonis, es llegirà el manifest i es recordaran simbòlicament totes les víctimes de la violència.

Aquesta marxa es convoca des de fa 11 anys i es realitza a diversos llocs del món. Amb el lema “Pau arreu de la terra” cada any aglutina un nombre cada cop més gran de persones i associacions de molts països del món. A través de marxes, manifestacions publiques, reunions i trobades de pregària molta gent començarà el 2014 amb el pas de la pau en més de 650 ciutats de setanta-cinc països.