Vés al contingut
Catalunya Religió

(David Casals– CR) L'arquebisbe del patriarcat grec de Jerusalem, Atallah Hanna, visita aquests dies Barcelona, convidat pel Centre Euroàrab de Catalunya. El seu diagnòstic sobre la situació al Pròxim Orient és clara: “No puc ser neutre davant del patiment del meu poble”.

En roda de premsa aquest dilluns, Hanna ha assegurat: “Faig una crida perquè s'acabi l'ocupació, perquè el poble palestí sigui tractat de la mateixa manera que la resta de pobles. Estic lluitant per tenir un futur lluny de violència, guerra i extremismes”.

“Jo represento també al poble palestí. Sóc un arquebisbe que representa aquest poble, i sempre que viatjo estic sempre obligat a parlar en nom d'aquest poble i en defensar els seus drets”, ha detallat.

Crida per la pau

“No vull que hi hagi més guerres i vull que el meu poble, el palestí, tingui la dignitat que es mereix. Esperem i preguem perquè arribi la justícia que ens porti a una pau duradora”, ha afirmat.

“Jo no puc ser neutre perquè estic lluitant per la justícia, per la pau, per ajudar a les persones que estan patint una mancança en els seus drets”, ha dit Hanna, que ha valorat els lligams d'amistat que des de fa anys uneixen els palestins amb els catalans.

“El poble català és un poble amic. Us demanem que alceu la vostra veu perquè hi hagi justícia, una pau real, perquè s’acabi la ocupació i perquè els drets del meu poble, el palestí, siguin respectats”, ha afegit.

Ha advocat perquè Palestina sigui en un futur un estat social de dret, on no hi hagi cap mena de discriminació per motius religiosos i on tots els ciutadans tinguin “els mateixos drets i obligacions” en un sistema democràtic consolidat.

Descendents dels primers cristians

Hannah ha recordat que ell és arquebisbe de Jerusalem, “ciutat sagrada, que té un lloc molt especial en les tres religions monoteistes més importants: cristians, musulmans i jueus”.

“Jo represento l'Església Ortodoxa, que és la que té més història, és la més antiga i és la primera església a Orient Mitjà, que prové directament de Jesús fa 2.000 anys”, ha assegurat.

Síria

Davant la situació de guerra i violència a Síria, ha assegurat que en aquest país, “siguin cristians o qualsevol altra tradició”, estan patint fruit d'aquesta situació, i ha defensat el diàleg i la pau en aquest país amb l'objectiu de finalitzar el conflicte.

“Volem que acabi la violència de forma pacífica i que es respecti el poble de Síria i la integritat de l'Estat”, ha assegurat Hanna, que ha dit que més que focalitzar-se en la situació dels cristians a Síria, s'ha de tenir present que tot el poble, amb independència de la seva tradició, segueix patint, i és en aquest sentit on tots els cristians s'han d'implicar perquè hi hagi un canvi.

També ha reivindicat l'alliberament de dos bisbes segrestats a Síria durant una missió humanitària, i ha demanat la col·laboració de tothom per acabar amb totes les persones que han estat segrestades a Síria, entre elles el periodista català de El Periódico de Catalunya, Marc Marginedas.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.