Vés al contingut

notícies relacionades

bisbe-benavent-tortosa-cr

El bisbe de Tortosa, Enrique Benavent, nou arquebisbe de València

CR | La Santa Seu ha fet públic aquest dilluns el nomenament del fins ara bisbe de Tortosa, Enrique Benavent, com a nou arquebisbe de València. Benavent substituirà el cardenal Antonio Cañizares, que ha estat arquebisbe de València en els últims vuit anys. 

El bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz, nou arquebisbe de Sevilla

(Jordi Llisterri/Laura Mor –CR/Terrassa) Feia cinquanta anys que no passava. Un bisbe de Catalunya se’n va a fer les Espanyes. Aquest dissabte la Santa Seu ha anunciat el nomenament de Josep Àngel Saiz Meneses com a nou arquebisbe de Sevilla. És una de les seus més destacades de l’església a Espanya, entre la quinzena de seus vacants o amb el bisbe en espera de relleu que hi ha actualment.

"Acollim amb afecte especial el nou arquebisbe"

(Joan-Enric Vives / La Vanguardia) La Catedral de Tarragona acollirà dissabte, dia 8, l’ordenació del nou arquebisbe metropolità de Tarragona, monsenyor Joan Planellas i Barnosell, un gironí de 63 anys, doctor en teologia i professor, actual degà de la Facultat de Teologia de Catalunya i rector de diversos pobles petits

Planellas: “Creiem en la unitat pastoral de les Esglésies amb seu a Catalunya”

(Jordi Llisterri-CR) Mossèn Joan Planellas, desconegut per a molts, s’ha presentat aquest dissabte al migdia a la seu del bisbat de Girona com a nou arquebisbe de Tarragona. El bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha anunciat ple de satisfacció el nomenament episcopal d’un capellà de la seva diòcesi. “Un goig pel bisbat i per tota província eclesiàstica”, amb capital a Tarragona i de la que en forma part Girona.

Juan José Omella, "Per l'entranyable misericòrdia del nostre Déu"

(Jordi Llisterri -CR) El 1996 l'arquebisbe de Saragossa, Elías Yanes, era el president de la Conferència Episcopal Espanyola, en el sexenni encaixat entre l'era Suquía i l'era Rouco. Va ser el darrer període amb reminiscències taranconianes de la Conferència Episcopal fins l'arribada del papa Francesc. I és en aquest període d'una certa obertura que Juan José Omella és escollit bisbe auxiliar de Saragossa.

Omella: "Per què s'han fixat en mi?"

Carta al Poble de Déu que pelegrina a Barcelona

A vosaltres, comunitat cristiana de l’Arxidiòcesi de Barcelona, gràcia i pau de part de Déu, Pare de misericòrdia, de Jesucrist, Salvador del món, i de l’Esperit que ens anima i enforteix en totes les nostres lluites i empreses.

El Papa Francesc m’ha comunicat, a través del seu representant a Espanya, el Sr. Nunci, Mons. Renzo Fratini, el seu desig que sigui el successor de l’Arquebisbe de Barcelona, el Sr. Cardenal Dr. Lluís Martínez Sistach. I en el dia d’avui s’ha fet públic aquest nomenament.

panoràmica

Veure la fe