Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Estrella Polar i Editorial Claret acaben de publicar una Bíblia infantil per oferir una visió nova d’aquest referent universal de la literatura. Es tracta d’una edició interconfessional il·lustrada per Pilarín Bayés i redactada pel pedagog i escriptor Jesús Ballaz, amb l’assessorament del biblista Ignasi Ricart.

Sota el títol La Bíblia de tots, els tres professionals han respost a l’encàrrec de proposar la Bíblia a la mainada de forma amable i propera, des d’un punt de vista cultural i religiós. El resultat són 240 pàgines a tot color amb dibuixos de Pilarín Bayés que narren una història amb text i imatge, un relat que vol superar la funció catequètica i suscitar preguntes i diàleg.

Una Bíblia "poc corrent"

Pel que fa a l’estructura del llibre, els editors expliquen que es tracta d’una edició “poc corrent” perquè el fil narratiu de l’Antic Testament no comença  amb la Creació, sinó amb l’exili del poble d’Israel: “només aleshores pot comprendre que el Déu que el va alliberar és també creador”. Pel que fa al Nou Testament se centra en la “Nova Aliança” de Jesús amb la humanitat.

La presentació de La Bíblia de tots, a càrrec del periodista Xavier Grasset, tindrà lloc el proper divendres 29 de novembre a Barcelona i comptarà amb la presència de la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau.