Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Abadia de Montserrat) Montserrat ofereix, els dies 24 i 25 d’octubre, un espai de reflexió adreçat a persones amb responsabilitat directiva i de lideratge -empresaris, emprenedors, directors funcionals i directors generals- per millorar les habilitats de lideratge i per aprofundir en l’autoconeixement, a través de l’estudi de la Regla de Sant Benet. Fent servir aquest document com a fil conductor, que dirigeix els monestirs benedictins de tot el món des del segle VI, el qual harmonitza la vida quotidiana amb la vida espiritual, i que constitueix també un model d’èxit organitzatiu, les Jornades Valors i lideratge. La Regla de Sant Benet, un camí per a una bona direcció pretenen abordar la doble vessant cognitiva-racional, d’una banda, i anímica-espiritual, d’una altra.

Aquestes jornades sobre Valors i lideratge compten amb un programa dissenyat amb l’objectiu d’aportar als participants els mitjans necessaris per reflexionar sobre la missió i la raó de ser com a directius, prendre consciència d’aspectes de vital importància per poder liderar amb el millor que tenen, tècniques per millorar competències i habilitats directives, determinar les fortaleses i febleses del govern corporatiu de l’empresa o l’àrea de gestió mitjançant l’anàlisi de la Regla de Sant Benet, i definir el camí a seguir per millorar el propi govern corporatiu.

Aspectes com la humilitat, l’obediència, el silenci, l’amor, l’oració, la lectura i el treball són la base sobre la qual s’articula l’orde benedictí. La Regla de Sant Benet, directe i concisa, és totalment interpretable en clau d’empresa, si es fa un paral·lelisme amb les organitzacions actuals. En aquestes jornades s’analitzarà aquest document, com proposa l’organització del temps i de l’espai, com configura i què caracteritza la seva cultura, la forma com treballa la socialització interna, la integració i la seva adaptació. Al costat de persones que la tenen com a guia de la seva vida, a les jornades s’extrauran factors de lideratge, d’organització corporativa i valors que serveixen també en la gestió de les empreses. Utilitzant el model de la Regla, els participants descobriran els elements necessaris per a posar en marxa un model corporatiu que duri i que tingui èxit.

Els monjos Ignasi M. Fossas i Manel Gasch, prior i majordom-administrador, respectivament, de la comunitat benedictina de Montserrat, conjuntament amb professionals del món de l’empresa i la consultoria –Albert Arqued, de l’empresa Sede XXI; i Ignasi Sayol, enginyer de CTC Externalización- han dissenyat i impartiran les jornades Valors i lideratge, amb l’objectiu d’aprofundir en la funció de dirigir, dirigir-se i liderar.

El programa de les jornades es pot consultar aquí.