Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Amb motiu de les noces d’or sacerdotals i del cinquè aniversari del seu servei episcopal a Lleida, el dijous 26 de setembre es farà un acte d’homenatge al bisbe Joan Piris i es presentar un llibre que recull la seva tasca pastoral a Lleida. L’acte es farà a la Casa de l’Església-Acadèmia Mariana de Lleida aprofitant la Jornada d’Enviament.

El llibre recull les quatre cartes pastorals escrites pel bisbe Joan amb un capítol introductori del bisbe auxiliar de Barcelona Sebastià Taltavull –vicari general del bisbe Piris quan era a Menorca- que fa una lectura teològica del conjunt dels quatre textos. L’historiador Manuel Lladonosa i la pedagoga Carme Agustí són els autors de la tercera part del llibre dedicada a les línies de fons del pontificat del bisbe Joan.

En anunciar aquest homenatge, el vicari general de Lleida, Ramon Prat, explica com els escrits del bisbe Joan ofereixen en conjunt un projecte de renovació de la diòcesi de Lleida, el qual coincideix amb les línies de fons que està impulsant el papa Francesc per l’Església Universal: l’acolliment de tothom, la vivència pràctica de l’Evangeli en els fets de cada dia, la senzillesa, l’opció pels més pobres, el diàleg obert, i la responsabilitat compartida.

Precisament, coincidit amb les noces d’or sacerdotal, el bisbe Joan ha estat convidat pel papa Francesc a concelebrar plegats l’eucaristia el pròxim dissabte 21 de setembre, a la capella de la seva residència, la Casa Santa Marta on celebra cada matí . La data que també coincideix amb el cinquè aniversari del seu nomenament com a titular de la Diòcesi de Lleida el 2008.

La invitació coincideix amb l’estada que aquesta setmana fa el bisbe de Lleida a Roma per participar en el Consell Pontifici de les Comunicacions Socials, del qual és membre des de l’any 2010, quan va ser nomenat pel papa Benet XVI.

Aquesta és una trobada bianual que en aquesta ocasió té per enunciat ‘La xarxa i l’Església. Què significa viure en xarxa?’, el tema al qual ha estat dedicada la jornada mundial de les comunicacions socials d’enguany. En aquestes trobades també s’aprofita per debatre sobre informacions i per bescanviar iniciatives que sobre comunicació eclesial es produeixen arreu del món.

El bisbe de Lleida, que des del 2005 també és membre de la comissió executiva del Comitè Episcopal Europeu pels Mitjans de Comunicació, ocupa la presidència de la Comissió dels MCS de la Conferència Episcopal Espanyola des de fa quatre anys. També és el responsable de Mitjans de la Conferència Episcopal Tarraconense.