Vés al contingut

notícies relacionades

Llibre Aquesta foscor en què confio

‘Aquesta foscor en què confio’, el llibre que compila els escrits, poemes i reflexions del capellà Joan Casañas

JOAN ALBERT VICENS | Aquesta foscor en què confio és el títol del llibre que aglutina els escrits, poemes i reflexions corresponents a la darrera etapa de la vida d’en Joan Casañas Guri, mort l’any 2020. Capellà de Sabadell, professor a la Universidad Católica de Valparaiso de Xile, capellà obrer, animador de comunitats cristianes de base, treballador i voluntari d’Agermanament, Càritas, la Lliga dels Drets dels Pobles o Drapaires d’Emaús.
Presentacio llibre Laudato Si

Carles Armengol: "Queda molt a fer en la recepció de la ‘Laudato si'"

CLARETIANS | Vuit anys després de la publicació de la ‘Laudato Si’ del Papa Francesc, el llibre continua viu, i la reacció que demana per combatre la degradació mediambiental continua sent necessaris, segons va destacar Carles Armengol, director general d’Afers Religiosos de Catalunya i autor del llibre ‘Escoles Laudato si’. La presentació va ser a la Llibreria Claret, el dimecres 1 de març passat, moderada per la periodista de Catalunya Cristiana Carme Munté.

Un llibre analitza els colors i l'ofici del pintor romànic

(Museu Episcopal de Vic) Pintar fa mil anys. Els colors i l'ofici del pintor del romànic, dóna a conèixer una part dels resultats de les recerques dutes a terme en el marc del projecte de recerca Magistri Cataloniae, de la Universitat Autònoma de Barcelona.

"Tots hem pregat amb poemes"

(Bisbat de Girona) "Més enllà de la dimensió literària, la suggestió espiritual". Aquestes paraules donen la benvinguda al darrer llibre de mossèn Joan Carreras, una antologia d'autors de totes les èpoques de la literatura catalana que han expressat inquietuds espirituals i morals.

El Centre de Pastoral Litúrgica se submergirà amb Jonàs fins al fons de la balena

(CR) El llibre bíblic del profeta Jonàs és la base del nou curs que ofereix el Centre de Pastoral Litúrgica a totes aquelles persones que porten grups d'adolescents i joves, siguin monitors, consiliaris, educadors, animadors, etc. La formació, que els facilitarà recursos didàctics per treballar “com Déu confia en nosaltres, com ens estima i com ens allibera”, es durà a terme els matins de dissabtes 8 i 15 de novembre, als locals del CPL, al carrer Nàpols de Barcelona.

Jesús Renau: “He agafat experiència de la vida escoltant”

(Laura Mor –CR) Amb vuitanta anys, el jesuïta Jesús Renau té una dilatada experiència en l'acompanyament espiritual. Aquesta etapa vital dedicada a escoltar li ha confirmat una intuïció: “Tots tenim l'anhel d'una vivència interna sense estridències, sense tensions, sense desequilibris, sense pors”.

Els editors de temàtica religiosa: "Hem de fer llibres que pugui llegir tothom"

(Laura Mor –CR) El posicionament del llibre religiós en l'àmbit català i en l'internacional és molt heterogeni. Així ho ha evidenciat la 32a Fira Internacional del Llibre, celebrada aquesta setmana a Barcelona. Des de dimecres i fins divendres, el Liber ha convocat editors d'arreu del món i el llibre religiós també s'hi ha fet present. CatalunyaReligió.cat ha parlat amb professionals d'aquest sector d'algunes de les editorials que hi han tingut un estand pròpi.

panoràmica

Veure la fe