Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Mercè Solé -CR) Aquest 1 de maig s’ha celebrat l’últim d’esmorzar conjunt dels moviments de la Pastoral Obrera de Barcelona a la Casa de l’Església de Rivadeneyra. La seu desapareix enguany com a espai eclesial en una complexa operació immobiliària. L’esmorzar ha servit per celebrar el Primer de Maig i agafar forces per a una manifestació que aquest any ha estat molt concorreguda i lenta.

És una xocolatada que ofereix la GOAC (Germandat Obrera d’Acció Catòlica) que ja és tradició i que aplega els militants abans d’afegir-se a la manifestació convocada pels sindicats.

La majoria de militants es barregen amb les organitzacions –partits, sindicats, moviments veïnals- on desenvolupen el seu compromís evangelitzador. D’altres s’arrengleren darrere de pancartes pròpies dels moviments, que posen una nota explícita d’Església en el conjunt de manifestants com Pastoral Obrera. Enguany el lema de la pancarta conjunta ha estat “Lluitem per la nostra dignitat i serem lliures”. I la celebració encara ha tingut continuïtat amb un dinar de germanor.