Vés al contingut

notícies relacionades

Els bisbes parlen del primer de maig i de sant Josep obrer

(GIEC) El primer de maig, Dia Internacional del Treball, la festa més important del moviment obrer mundial, l’Església celebra, des de l’any 1955, sant Josep obrer i ens posa l’exemple de sant Josep, el fuster de Natzaret, que va ser un model de treball per a sostenir la seva família i desenvolupar el seu ofici.

La Pastoral Obrera reivindica un 1r de maig per “créixer en justícia i equitat”

(CR) Els moviments obrers cristians de Catalunya es preparen per celebrar el Dia Internacional de les Treballadores i Treballadors. El primer de maig. Amb motiu d’aquesta data assenyalada, els col·lectius i les delegacions de Pastoral Obrera de Catalunya han fet públic un comunitat unitari en el què criden a “prendre consciència dels reptes que cal afrontar com a societat per tal de créixer en justícia i equitat”. Els moviments també han convocat diversos actes i concentracions arreu del territori català.

Primer de maig marcat per la crisi social de la Covid-19

(CR) El primer de maig és una data assenyalada per a la classe treballadora. Una jornada que serveix per fer memòria de les lluites socials i laborals que han fet millorar les condicions de treballadors i treballadores i, a la vegada, reivindicar millores pel present. Enguany es celebra en unes condicions d’excepcionalitat, i és que la Covid-19 ha portat també una forta crisi econòmica i social.

“Pensionistes, aturats i la PAH compten amb la parròquia!”

(Laura Mor –CR) Mentre fem l'entrevista, rep un whatsapp. És del Jorge. Li diu que estan lluitant per un conveni amb la Nissan. L'empresa vol presentar un Expedient de Regulació d'Ocupació. El Jorge forma part del comitè de treballadors. I també fa revisió de vida amb un dels quatre grups que acompanya el consiliari general de l’Acció Catòlica Obrera, amb qui conversem.

La pastoral obrera alerta de la pèrdua de drets laborals

(CR) Amb motiu del Dia Internacional dels treballadors i les treballadores, els moviments i col·lectius obrers cristians de Catalunya i Balears fan públic aquest comunicat conjunt en defensa dels drets laborals. Enguany se celebren els 25 anys de la pastoral obrera de tota l'Església. Es tracta d'un moviment compromès amb els més febles, que treballa en el context del món obrer i des de la fidelitat al missatge alliberador de Jesús.

"Cal lluitar plegats per un treball decent"

A continuació reproduïm el manifest que ha fet públic els Moviments i Col·lectius Obrers Cristians de Catalunya i Balears:  (MCOCCB) Celebrem un nou Primer de Maig, festa dels treballadors i treballadores d’arreu del món. En aquesta diada volem subratllar el seu accent reivindicatiu, pel context global i nacional en que ens trobem els que vivim del treball de les nostres mans. Veure

A què renuncien els joves per una feina?

(Laura Mor –CR) “Si em poso malalt, puc agafar-me uns dies? I si no me'ls paguen? Si no signo aquest contracte efímer, en trobaré cap altre?”. Són preguntes que amaguen moltes renúncies i que la Delegació Episcopal de Pastoral Obrera de la Diòcesi de Terrassa posarà dissabte sobre la taula. Amb el títol 'Misericòrdia en el treball: renúncies i dignitat dels treballadors', la jornada tindrà lloc al local parroquial de Sant Francesc d'Assís del barri de Bellavista, a Les Franqueses del Vallès.

La pastoral obrera es manifesta l'1 de Maig

(Mercè Solé -CR) Aquest 1 de maig s’ha celebrat l’últim d’esmorzar conjunt dels moviments de la Pastoral Obrera de Barcelona a la Casa de l’Església de Rivadeneyra. La seu desapareix enguany com a espai eclesial en una complexa operació immobiliària. L’esmorzar ha servit per celebrar el Primer de Maig i agafar forces per a una manifestació que aquest any ha estat molt concorreguda i lenta.

panoràmica

Veure la fe