Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Promoure la cultura de la trobada, és el que ha demanat Francesc a l’Església a través dels bisbes, capellans i religiosos amb qui ha concelebrat una missa a Rio de Janeiro aquest dissabte al matí. Una cultura que superi la “cultura del rebuig” on “no hi ha lloc per a l'ancià ni per al fill no desitjat, no hi ha temps per aturar-se amb aquell pobre a la vora del camí” o “on les relacions humanes estiguin regulades per dos 'dogmes': l'eficiència i el pragmatisme” .

Davant d’aquesta realitat Francesc ha demanat als responsables eclesials que tinguin “el valor d'anar contracorrent”: “No renunciem a aquest do de Déu: l'única família dels seus fills. La trobada i l'acollida de tots, la solidaritat i la fraternitat, són els elements que fan la nostra civilització veritablement humana”. Una missió de l’Església fonamental “hem d'estar gairebé obsessionats en aquest sentit. No volem ser presumptuosos imposant ‘la nostra veritat’”.

Francesc també ha demanat als consagrats que no oblidin mai que “Crist marca tot el que som i el que fem. Aquesta ‘vida en Crist’ és precisament el que garanteix la nostra eficàcia apostòlica i la fecunditat del nostre servei (...) No és la creativitat pastoral, no són les trobades o les planificacions que asseguren els fruits, sinó el ser fidels a Jesús”. Un “romandre en Crist” que “no és aïllar-se, sinó un romandre per anar a la trobada dels altres”.

Dins del programa eclesial que Francesc ha presentat en l’homilia d’aquesta missa, ha insistit en que cal “ajudar als nostres joves a redescobrir el valor i l'alegria de la fe, l'alegria de ser estimats personalment per Déu”. I que cal “parar l’orella per escoltar-los”, “saber perdre temps amb ells” i animar-los “a posar-se en marxa”. Una sortida de l’església cap a fora que ha de passar per plantejar-se “amb decisió en la pastoral des de la perifèria, començant pels que estan més allunyats, els que no solen freqüentar la parròquia”.