Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Les clarisses celebren els vuit segles de vida religiosa

 

(Carla Herrero Nebot –CR) Aquest any 13.000 germanes de tot el món celebraran el 800 aniversari del naixement de l’orde de Santa Clara. La Federació de la Immaculada Concepció de Clarisses de Catalunya, Castelló i Menorca està preparant una sèrie d’activitats entre les quals s’inclou l’edició d’un CD i la celebració d’unes jornades.

 

La germana Clara, presidenta de la Federació, ha explicat a CatalunyaReligió.cat que amb aquestes jornades “Volem mostrar les possibilitats que l’avui ens pot oferir sense oblidar les nostres arrels. Hem de mirar l’herència que Santa Clara ens ha deixat i que ens facilita l’obertura del moment en què vivim”. Per tant, més enllà de qui fos i què fés Santa Clara, les germanes volen obrir els ulls al present. “Estem en un moment històric que és ric i complicat alhora, en què l’Església necessita habituar-se i cal reflexionar al respecte”.

 

En les ponències de les jornades hi participaran tant frares franciscans com germanes clarisses i vindran convidades les germanes d’Irlanda per explicar les diferències que tenen a l’hora d’encarnar la seva espiritualitat, més contemplativa. Les jornades es faran entre l’1 i el 3 de setembre que ve. Les inscripcions per participar-hi están obertes fins el proper 30 de maig.

 

L’edició del CD va a mans del germà Toni Torrelles. En aquest moment l’autor ja ha escrit les lletres de les cançons i ara s’està dedicant a la part musical. “Li vem demanar al germà Torrelles que en les lletres de les dotze cançons es transmetés l’avui, l’ara i el compromís. Que parlés també de com l’espiritualitat abasta tota la persona”. No és el primer cop que Toni Torrelles rep l’encàrrec de les Clarisses, l’any 1994 amb Kairoi ja va editar el casset pel 800 aniversari del naixement de Santa Clara. Aquest cop, però, els temes són més clarians.

 

Ja a nivell de convents s’ha fet una pregària dedicada aquest vuitè centenari perquè totes les germanes en algún moment del dia preguin plegades i recordin els seus orígens.

 

Les clarisses estan molt il·lusionades amb aquest aniversari, però més enllà d’aquest any tan assenyalat se senten gratificades per pertànyer a aquest orde. Un orde format per la dona que fins a dia d’avui ha escrit la primera i única regla femenina de l’Església. “Estic il·lusionada per l’aniversari i hi estem treballant de valent perquè tot surti bé, però sobretot estic satisfeta de l’herència espiritual que he rebut de Santa Clara i em sento en deute de transmetre-ho a tots els que vulguin sentir-se fills de Déu”.

Les clarisses veuen en el fet que la vida religiosa en general hagi perdut prestigi una cosa bonica i positiva. “El missatge evangèlic no anava dirigit a les persones rellevants sinó a la gent que intentava viure, compartir i ser feliç i aquesta és la nostra manera de viure. Tenim la responsabilitat de fer sentir i sentir-nos estimades, valorades i ser persones dins d’aquesta Església”.