Vés al contingut

notícies relacionades

Les clarisses de Vilobí d’Onyar: “Cosim mascaretes amb tot el cor i tota l’ànima”

(Laura Mor –CR) Les germanes clarisses de la fraternitat de Vilobí d’Onyar ja fa una setmana que cusen mascaretes. Les hores que dedicaven habitualment a fabricar el pa per a l’eucaristia, les dediquen ara a enfilar fil i agulla. Els ho va demanar Pilar Pina, delegada de vida consagrada del bisbat de Girona. Com a directora de la Clínica Bofill de Girona, que aquests dies es dedica a atendre malalts per coronavirus, de seguida va identificar la necessitat.

Els “nevaditos”, de Vallvidrera a la Boqueria

(Ramon Bassas –CR) «Es tracta de productes de molt bona qualitat, quasi casolans, i molt difícils de trobar als canals alimentaris habituals», diu en Francesc Vera, «per això, a l’any 2013 vàrem decidir orientar els nostres esforços a facilitar l’accés en un entorn de proximitat, promovent l’alimentació sana i l’atenció personalitzada, característiques que es donen en els mercats municipals», continua el propietari de la botiga Relicatessen, al mercat de la Boqueria (o de Sant Josep), al cor de Barcelona.

Galetes d’avellanes a les clarisses de Reus

(Ramon Bassas - CR) Fa una mica més de tres anys, les clarisses de Reus van decidir començar a comercialitzar dolços «una iniciativa que vam portar a terme en quedar-nos sense feina durant molt de temps», explica la germana Teresa Pujal, filòloga, clarissa del Monestir de Santa Clara de Reus, presidenta de la Federació de Germanes Clarisses de Catalunya, Castelló i Menorca i responsable de l’obrador. «Per tant, no són uns dolços amb una tradició», rebla.

La Vida Consagrada encara s'ha de donar a conèixer més

(Jordi Llisterri –CR) Acabat l'Any de la Vida Consagrada no s'han acabat els reptes per als religiosos. Aquest dimecres es va fer al Seminari Conciliar de Barcelona l'Assemblea General de la Unió de Religiosos de Catalunya (URC). És la 74è reunió dels provincials i responsables de les congregacions i instituts de vida religiosa presents Catalunya.

Al convent de Santa Clara de Lleida: "S’ha fet justícia amb les pedres i amb les persones"

(Bisbat de Lleida) Aquest dimarts, 11 d’agost, festivitat de Santa Clara, serveix d’excusa a l’escriptor i periodista Jordi Curcó per fer un repàs de què ha significat el pas de les germanes clarisses per Lleida. Curcó vol recuperar la memòria perquè no s’oblidi, aprofitant que enguany s’ha rehabilitat l’antic convent del centre històric de Lleida, per convertir-lo en seu de diverses entitats culturals ciutadanes, i que el passat 25

panoràmica

Veure la fe