Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Lluís Magriñà. Provincial dels Jesuïtes de Catalunya) Des de la Companyia de Jesús hem rebut l’elecció del nou Papa amb esperança, en un moment tan transcendent per a l’Església. El fet que hagi estat escollit un company jesuïta i que provingui d’Amèrica llatina ens reafirma en la idea de la capacitat de l’Església de deixar-se portar pels aires nous que venen dels altres continents. 

És molt significatiu que hagi escollit un nom nou, que cap altre Papa ha portat, i que sigui precisament el de Francesc, que ens evoca el seu esperit de proximitat als pobres i la seva identificació amb el poble senzill. En la seva etapa de vida jesuítica i després com a arquebisbe de Buenos Aires ja va sobresortir per una remarcable austeritat personal, que ja hem vist també en les seves primeres aparicions com a Papa. Sens dubte  el bisbe de Roma ajudarà a portar l’Església vers camins de senzillesa evangèlica.

Com a jesuïta, Bergoglio ha estat immers en l’espiritualitat ignasiana, basada en el desenvolupament de la capacitat de viure místicament en la vida ordinària, enmig dels sorolls i preocupacions de la vida.  

Els reptes que esperen al nou Papa són enormes i molts diversos. Estem convençuts que l’Esperit li donarà l’alè suficient per continuar, amb audàcia i senzillesa, l’anunci de la bona nova de Jesús que ens omple de joia i esperança vers un món nou. En qualsevol cas, nosaltres els jesuïtes, ens comprometem a ajudar-lo en la seva missió igual que hem fet sempre amb tots els altres successors de Pere.