Vés al contingut

notícies relacionades

Lluís Magriñà: “Estimant la gent, la gent canvia”

(Laura Mor –CR) “Quan una cosa la veig clara, hi vaig”. Sense por. Així practica el discerniment el jesuïta Lluís Magriñà: “Quan he de prendre una decisió, no penso si em fa por; sinó que penso si aquella decisió em dona pau o no me'n dona”. Amb aquesta entrevista iniciem 'La Sèrie dels ex' i descobrim aquí un religiós que a la vida ha hagut de prendre moltes decisions que han afectat a tercers.

El general dels Jesuïtes, Arturo Sosa, dona suport al Camí Ignasià i Manresa 2022

(CR) El pare general dels Jesuïtes, Arturo Sosa, la Universitat Gregoriana i els principals turoperadors especialitzats en turisme religiós donen suport a potenciar el Camí de Sant Ignasi i, en concret, a la celebració de Manresa 2022. La capital del Bages prepara per a aquell any una ambiciosa commemoració dels 500 anys d’estada de Sant Ignasi de Loiola a la Cova de Manresa, on van néixer els exercicis espirituals.

La porta de la Cova de Sant Ignasi s'obre "als pelegrins del segle XXI"

(Laura Mor –CR/Manresa) “Senzill, humil, petit”. Així és l'itinerari del pelegrí que arriba a Manresa segons l'ha descrit el director del Camí Ignasià, Josep Lluís Iriberri. Més de tres-centes persones han assistit aquest divendres al vespre a la benedicció i a l'obertura de la porta jubilar del Santuari de la Cova de Sant Ignasi, en un acte presidit per l'abat de Montserrat, el pare Josep M. Soler.

Lluís Magriñà, nou director de la Cova Sant Ignasi de Manresa

(CR) El jesuïta Lluís Magriñà serà el nou superior i director de la Cova Sant Ignasi de Manresa a partir del 5 d’abril, Diumenge de Pasqua, prenent el relleu de Francesc Riera, que ha estat al capdavant de la Cova durant els últims 8 anys. Lluís Magriñà, nascut a Barcelona l’any 1946, va entrar a la Companyia de Jesús l’any 1964 i va ser ordenat com a sacerdot l’any 1976.

700 educadors de Jesuïtes Educació comparteixen el camí de l'Horitzó 2020

(Jesuïtes) El proper curs algunes escoles de Jesuïtes Educació estrenaran un nou model pedagògic a l’Etapa Infantil (MOPI) així com la Nova Etapa Intermèdia (NEI), de 5è de primària a 2n d’ESO. Són dos projectes concrets que s'emmarquen en l'Horitzó 2020 i que han estat presentats en motiu del Dia Institucional del Fòrum, que enguany es va celebrar el passat divendres.

Així vam viure la renúncia de Benet XVI

(CR) Aquest dimarts fa just un any que al migdia ens va sorprendre la renúncia de Benet XVI. Diverses personalitats eclesials de Catalunya van valorar aquesta decisió històrica com un acte de valentia, modernitat, i que obria una nova etapa en l’exercici del papat. I, sobretot, que posava de relleu la dimensió del servei que ha de tenir l'exercici de les responsabilitats dins l’Església.

Veure la fe