Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jordi Llisterri – CR) “Pot ser algú pot sentir-se cridat a replantejar-se la vida a la llum d’aquest esdeveniment?”. És un dels darrers comentaris del bisbe Joan Piris al Facebook arran de dues ordenacions episcopals. És primer bisbe de Catalunya que té i administra un perfil en aquesta xarxa social. També fa pocs dies l’arquebisbe de Tarragona ha obert un bloc.

El bisbe Lleida ha obert el perfil al Facebook aquest febrer i per ara hi té uns seixanta amics. Piris, explica a CatalunyaReligió que el pas de posar-se al Facebook feia temps que li voltava pel cap: “anava buscant l’ocasió i vaig rebre una ‘provocació’ interessant al curset que vam tenir bisbes i vicaris catalans sobre mitjans de comunicació el mes de gener a Tiana. Finalment, un amic jesuïta em va dir que a ell li anava bé per tenir un contacte especial amb els joves i m’hi vaig donar de alta”.

Aquest curset del gener, i també el darrer missatge de Benet XVI per a la Jornada de les Comunicacions Socials, sembla haver donat una empenta digital a alguns bisbes catalans. També fa pocs dies, l’arquebisbe de Tarragona ha obert un bloc personal. Tot i que formalment no és el primer bisbe que té un bloc –ja n’havia obert un Jaume Traserra el 2007- és el primer que l’utilitza per explicar les seves activitats pastorals i impressions personals. Salvador Cristau, bisbe auxiliar de Terrassa, és també un altre bisbe amb perfil al Facebook, però ja el tenia obert abans del seu nomenament episcopal.

Joan Piris explica que no sap si hi ha altres bisbes que el seguiran però que li consta “l’interés i la voluntat de fer-ho”. Tampoc ha acabat de perfilar quina serà la seva presència a Facebook: “possiblement fixaré un dia a la setmana per fer alguna cosa en aquesta plataforma”. Vol anar veient com va: “De moment jugo ‘els partits de classificació’. Després veurem si puc participar formalment en aquesta ‘champions’ tant particular”.

El bisbe de Lleida també està a l’expectativa de quin temes marquen el contingut de les aportacions ja que el Facebook obre una via directa a fer tot tipus de comentaris. Espera si realment li serveix per “escampar bones notícies”. Reconeix que “encara no sé molt bé com funciona tot això” però està obert aquells que vulguin donar-li pistes per utilitzar el Facebook.

Joan Piris és membre del Pontifici Consell per a les Comunicacions Socials i aquest darrer trienni ha estat president de la Comissió Episcopal de Mitjans de Comunicació de la CEE. Fa pocs dies es va anunciar que properament es renovarà la pàgina d’internet del bisbat de Lleida, una nova versió amb continguts audiovisuals.