Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Escola Pia de Catalunya) Entre el 16 i el 20 d’abril, se celebrarà el Capítol Provincial 2011, a l’Escola Pia de Sant Antoni. El Capítol, que se celebra cada quatre anys, és el màxim òrgan de govern de l’Escola Pia de Catalunya. En aquesta ocasió, els laics hi prendran part activa.
 
El Capítol té tres finalitats principals: l’estudi de la situació actual de l’Escola Pia de Catalunya i les seves obres, tenint en compte les relacions -anàlisis- del Pare Provincial i d’altres responsables; elecció del Pare Provincial i els seus Assistents, i planificar conjuntament les línies de futur de la institució per als propers quatre anys.
 
Hi participen, per dret, 17 escolapis -Provincial, assistents, viceprovincials i rectors de comunitats- i, per elecció, 17 escolapis de vots solemnes. Enguany també hi participaran 18 laics designats pel Provincial amb l’acord de la seva Congregació. Aquests laics, que representen els diversos estaments de l’Escola Pia de Catalunya, participaran en el debat al voltant de l’anàlisi de la realitat de la institució i votaran les línies de futur.
 

L'Escola Pia de Catalunya és una institució al servei de la societat que aplega 19 escoles i prop de 20.000 alumnes a tot el territori català, així com institucions educatives a Cuba, Califòrnia del nord i del sud i Senegal. Obra de Josep de Calassanç, creador de la primera escola popular cristiana el 1596, s'establí a Catalunya a partir de 1638, treballant en la tasca d'educar infants i joves. Al seu voltant, han crescut entitats d'educació en el lleure (Colònies Jordi Turull i escola Adhara) i iniciatives d'acció social, com les Fundacions Educació Solidària i Servei Solidari. Actualment, l'equip de govern de la institució està format pel Pare Provincial, Jaume Pallarolas, i els Assistents Enric Canet, Josep Maria Rierola, Francesc Gutiérrez, i Víctor Filella. La Província compta amb la Viceprovíncia de Les Califòrnies i Senegal, així com projectes a Cuba.