Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Obra Social La Caixa) Aquest cap de setmana s’ha inaugurat la restauració del campanar de la Catedral de Vic. Aquesta restauració ha estat possible gràcies a l'acord entre l’Obra Social ”la Caixa”, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Bisbat de Vic, i s'emmarca en el Programa Romànic Obert, que té com a objectiu donar un impuls a la restauració i conservació d’aquest important llegat patrimonial.

La inversió de 435.000 euros per part de l’Obra Social ”la Caixa” ha permès dur a terme la rehabilitació integral de la torre romànica. Els treballs han durat nou mesos i inclouen, entre d'altres, la reparació de la teulada, la substitució de les columnes malmeses, així com la renovació de les finestres vidriades, tasques d'impermeabilització i i la neteja de la façana.
 
El president de la Generalitat, Artur Mas; el bisbe de Vic, Romà Casanova; i el director executiu de "la Caixa" i director general adjunt de l'Obra Social "la Caixa", Jaume Giró van presidir la inauguració.
 
Un nou mirador per a Vic
 
Després de la restauració del Campanar de la Catedral de Vic, aquesta joia del romànic català tornarà a ser visitable i està previst que a partir d'ara s'organitzin visites guiades al campanar restaurat. D'aquesta manera, la ciutat guanya un nou i emblemàtic mirador.
 
Els treballs de restauració del Campanar van començar el maig de l'any passat i van finalitzar aquest mes de febrer. Han estat, doncs, nou mesos en els quals s'han pogut dur a terme les tasques necessàries per posar en valor aquest monument i fer-li recuperar tot l'esplendor.
 
La restauració ha permès actuar en l'estructura de la torre, reparant o substituint aquells pilarets cilíndrics malmesos. Pel que fa a la teulada, s'ha procedit al seu desmuntatge i s'ha fet una impermeabilització. Després, s'ha fet una nova col·locació de la teulada substituint les teules malmeses. També s'ha també en els elements de fusta de la teulada per garantir la seva conservació.
 
Llegir més, aquí.