Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(David Casals –CR) L'islam ha entrat en una "nova era" on les dones formen part d'aquest motor de canvi social, i així ha quedat palès en les revolucions que han tingut lloc a Tuníssia, Egipte i Líbia. 
 
Així ho posa de manifest en declaracions a CatalunyaReligió.cat Mohammed Halhoul, president del Consell Islàmic Cultural de Catalunya, entitat que va organitzar aquest diumenge 5 de juny la 'Trobada de Dones Musulmanes de Catalunya', que enguany ha arribat a la seva sisena edició.
 
Aquset trobada va reunir unes 170 persones a Barcelona, i en el manifest de conclusions que es va llegir al final de l'encontre, s'insta a les dones musulmanes a viure en plenitud la seva identitat religiosa i valors com la igualtat de gènere i la llibertat.
 
Segons Halhoul, és molt important trencar tòpics sobre el món musulmà i deixar clar que és totalment possible viure la fe, l'espitualitat i la identitat islàmiques en plenitud i en coherència amb valors com la igualtat de gènere.
 
Assegura que fins i tot la vida del profeta Mahoma pot ser un símbol d'aquesta manera de viure l'islam: "Pot ser un símbol, pel profeta el primordial era el bé comú", afegeix.
 
En aquest sentit, el manifest de la trobada assegurava que "la comunitat musulmana, estigui on estigui, ha de filtrar i destacar l'essència teològica amagada de l'islam".

Segons Halhoul, el món islàmic és ampli i plural i està en plena transformació, arrel dels canvis socials, i sobretot perquè progressivament es consolida l'arribada de les dones a la universitat i a la societat del coneixement.