Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, reclama que Església admeti el dret de Catalunya a pronunciar-se en un referèndum d'autodeterminació. Demana continuïtat amb el compromís històric de l'Església catalana en defensar la identitat del país en sintonia amb la doctrina social de l'Església.

El president Pujol fa aquestes declaracions en el número de la revista Vida Nueva que es publica aquest divendres i que avui avança CatalunyaReligió.cat. El número conté també una entrevista a l'arquebisbe de Tarragona Jaume Pujol i un reportatge amb les opinions de Daniel Arasa, Miquel Barbarà, Ramon Bassas, Bernabé Dalmau, Concepció Huerta, Jordi Orobitg, Josep Ignasi Saranyana i Jordi Lòpez Camps. Aquí podeu llegir l'editorial i veure l'avanç d'aquests continguts.

En l'entrevista a Vida Nueva Jordi Pujol entén que "no tota l'Església catalana veurà bé la independència, però que Catalunya tingui un dret tan elemental com el d'autodeterminar-se, espero que sí. Defensar el dret dels ciutadans de Catalunya -de les persones de Catalunya- a expressar-se sobre la independència encaixa perfectament en la doctrina de l'Església". Pujol recorda que l'Església defensa que "les persones i els pobles puguin expressar els seus desitjos amb llibertat, tant individual com col·lectivament".

També valora com "Catalunya som un poble que ha crescut amb l'Església" i el seu compromís en la defensa de la llengua i la cultura durant el franquisme: "Després és possible que això s'hagi temperat una mica, però en aquest moment no crec que l'Església quedi al marge d'una nova recuperació de la consciència col·lectiva. No crec que l'Església pugui, ni hagi quedar-se al marge".

Aquí es pot veure un avanç d'alguns fragments de l'entrevista que publicarà Vida Nueva.