Vés al contingut
Catalunya Religió

(Arquebisbat de Barcelona) Lluís Martínez Sistach, cardenal arquebisbe de Barcelona, ha rebut aquest dimarts doctor honoris causa per la Pontifícia Facultat de Teologia de Varsòvia. Acompanyat pel bisbe auxiliar de Barcelona i per diversos col·laboradors i persones de la diòcesi, el cardenal ha expressat la seva satisfacció per rebre aquest nomenament.

En el seu parlament ha destacat l’important servei que presta l’Església a la societat en l’ordre dels valors, de les idees i de les imatges sobre l’home i la vida, tan necessaris en les societats democràtiques, que tenen el risc de buidar-se èticament i necessiten aquesta irrigació espiritual i ètica, sense la qual no pot existir una societat lliure ni una ciutadania responsable.

El cardenal de Barcelona també ha al·ludit al debat que va tenir lloc, arran de l’elaboració de la Constitució europea, sobre les arrels cristianes de la nostra societat. I ho ha fet esmentant un treball seu de l’any 2003, Las Iglesias y las Comunidades religiosas en la futura Constitución europea, “com a homenatge a la ciència constitucional del poble polonès i al seu respecte per la llibertat religiosa”, ha dit. La Constitució polonesa afirma que els seus valors són compartits per dues concepcions, una que troba la seva font en Déu i una altra que no. El Sr. Cardenal ha acabat dient que aquesta concepció és plenament respectuosa amb la realitat socioreligiosa de la Uníó Europea i amb una concepció aconfessional i laica de l’Estat, que contribueix a intensificar els camins del diàleg i la col·laboració entre tots els ciutadans, siguin creients o no.

La Laudatio ha estat a càrrec del bisbe auxiliar Tadeusz Pikus i hi han assistit el cardenal Józef Glemp, arquebisbe emèrit de Varsòvia, el nunci apostòlic de Polònia, l’arquebisbe castrense de Polònia, els bisbes auxiliars de Varsòvia, l’ambaixador d’Espanya a Polònia, Agustín Núñez, i la cònsol de Polònia a Barcelona, Marzena Adamczyk.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.