Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Obra Social "la Caixa") Aquest hivern i per segon any consecutiu es farà el Gran Recapte d'aliments. Les previsions d'enguany són recaptar 1.400 tones d’aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades d’aquí rebin ajuda alimentària. La campanya, que es farà els propers 30 de novembre i 1 de desembre, es du a terme simultàniament pels quatre Bancs d’Aliments de Catalunya gràcies a la col·laboració d’un gran nombre de voluntaris puntuals d’arreu del territori català. 
 
El Gran Recapte d’Aliments, impulsat per la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona i l’Obra Social “la Caixa”, recollirà aliments bàsics a més de 750 supermercats i mercats d’arreu de Catalunya, té per objectiu enguany arribar a les 1.400 tones de queviures, la xifra més elevada dels darrers anys donada la difícil situació econòmica que viuen moltes famílies.
 

S'habilitaran 866 punts de recollida de queviures a tot Catalunya, així com tots els caixers automàtics i canals electrònics de "la Caixa".
 
L’entitat promourà la iniciativa, doncs, entre els seus clients i també entre els seus empleats, a més de mobilitzar en les tasques de recollida els 1.800 voluntaris de “la Caixa” que l’entitat té a Catalunya.
 

Actualment, gairebé un milió i mig de persones a Catalunya pateixen mancances alimentàries i és per això que enguany es vol augmentar la quantitat recollida en l’anterior edició, que varen ser 1.095 tones.
 
A banda dels voluntaris de “la Caixa”, podran col·laborar en les tasques de recollida tots els ciutadans que ho desitgin. En aquest sentit, la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona i l’Obra Social “la Caixa” van fer recentment una crida a la societat perquè participi de forma solidària en l’organització i gestió de la campanya, amb l’objectiu de sumar fins a 10.000 voluntaris. ''la Caixa'' aposta pel voluntariat corporatiu.
 
El passat dilluns, Isidre Fainé, president de “la Caixa” i de la Fundació “la Caixa”, i Antoni Sansalvadó, president de la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona, van signar un conveni per concretar la recollida de queviures que impulsen conjuntament.
 
Des de fa sis anys, ''la Caixa'' aposta pel voluntariat corporatiu. El nombre de voluntaris a tot l’Estat s'eleva ja a més de 4.400, empleats en actiu o jubilats, així com els seus familiars i amics que, durant el seu temps lliure, participen en activitats de voluntariat.
 
Aquestes inclouen des de l'acompanyament a la gent gran i els nens hospitalitzats fins a l'organització de jornades per a col·lectius amb discapacitats o en risc d'exclusió social.
 
Entre les accions que lideren els voluntaris de “la Caixa” destaca la recollida d’aliments que aquest serà el quart any que porten a terme i en la que s’impliquen els més de 27.000 empleats del grup i també els seus clients.