Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat d’Urgell) El dissabte 14 de desembre va tenir lloc el tradicional Nadal jove d’AINA a la parròquia de Canillo, al Principat d’Andorra, amb l’acompanyament de l’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives. AINA és un servei de colònies populars d’estiu associat a la parròquia de Canillo, amb més de 40 anys de trajectòria.

Les activitats es van iniciar al matí quan l’equip de monitors d’AINA van portar el pessebre fins a la Vall d’Incles perquè els esquiadors i excursionistes que aquests dies omplen el Principat d’Andorra puguin admirar-lo i pregar davant d’ell. A la tarda els monitors es van reunir a la casa de colònies per aprofundir i programar les colònies 2020 d’AINA. 

Al vespre, a la Parròquia de sant Serni de Canillo, va tenir lloc una eucaristia que fou presidida per l’arquebisbe Joan-Enric i concelebrada pel rector de la parròquia, Ramon Rossell i on hi van participar de forma activa els prop de 70 monitors d’AINA.

A la seva homilia, Vives, va destacar com l’advent que prepara la vinguda de Jesús “ens porta en aquest diumenge a centrar-nos en la figura de sant Joan Baptista, el precursor, que ens pregunta: «què heu sortit a veure al desert?»”. L’arquebisbe animà els monitors a preguntar-se “qui és Jesús per a mi en la meva vida i com això ha de marcar la nostra manera concreta de viure, especialment a l’hora d’exercir com a monitor d’AINA, valorant i tractant cada infant com ho faria Jesús”. Va demanar als monitors que AINA fos una escola de vida que els permetés aprendre valors i fe, que els servissin com a estil de fons en la seva vida quan deixin de ser monitors.