Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(MPCB) El Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona, en el seu butlletí electrònic, recull aquest mes una conversa amb la seva presidenta, Marta Domingo Còdol. Forma part del Moviment des de l’any 1992: “Ara fa gairebé 29 anys i sempre he estat al mateix grup de revisió de vida, el grup 6”, apunta. És química de formació i treballa en la indústria química desenvolupant formulacions cosmètiques. Amb aquestes petites entrevistes es proposen el coneixement entre els membres del Moviment amb un format distès. Podeu llegir-la a continuació:

Què és el què t’impulsa a aixecar-te cada dia?

El primer que m’impulsa a aixecar-me cada dia es la Duna, la meva gossa que no perdona mai el què la tregui de bon matí... [riu]. En realitat, però, l’essència primera què em mou a aixecar-me cada dia, és en realitat tant simple o tant complexa com intentar ser fidel a un projecte de vida, que amb tots els alts i baixos i canvis que s’esdevenen amb el pas dels anys, consisteix en cuidar moltíssim la relació amb els qui estimes, afrontar els reptes que diàriament em depara la feina i contribuir encara que sigui a petita escala a construir una societat més amable. La pregaria i l’exemple de Jesús m’hi ajuda... i també la paciència, i imaginació.

Quin és el teu talent? Quina habilitat tens?

No sabria dir quin talent tinc... potser el més evident es el de “multitasking”. Soc capaç de moure’m amb comoditat amb la dispersió de tasques. Els més propers diuen que soc molt sensible, que sé escoltar i comunicar. M’agrada tot el que té a veure amb les emocions que transmet una imatge i crec que tinc traça amb la fotografia i en saber captar els rostres, paisatges, detalls. Gaudeixo moltíssim fent àlbums de viatges o esdeveniments. Em passen les hores volant.

Si poguessis viure dins d’una pel·lícula per un dia, quina seria?

Un dels plaers més grans i amb què més gaudeixo és amb la música clàssica. M’agradaria poder viure en el paper d’Anna Holtz a Copying Beethoven (2013, Agnieszka Holland) i poder, sentir i entendre la bellesa creativa que hi ha darrera la 9º simfonia. M’agradaria tenir la capacitat de la noia de transcriure la música a partir dels sentiments del compositor.

Si ara mateix poguessis agafar la maleta i marxar uns dies, on aniries?

Me n’aniria a Urruska, una casa rural del Valle de Baztan (Navarra). És un indret d’una gran bellesa, perdut al capdamunt de la vall i on el silenci i la foscor de la nit només es veu interromput per les òlibes i les cuques de llum que envaeixen la Vall (sí, encara n’hi ha...). Allà soc capaç de desconnectar i reconnectar amb el Tot.

Què t’ha aportat el Moviment i què creus que hi aportes tú?

A mi el Moviment i en especial el meu grup m’aporta moltes coses. A part de l’amistat que m’uneix al grup, trobo en les reunions quinzenals un espai de reflexió sincera i pregària. M’ajuda a conèixer millor Jesús i l’Evangeli. Crec que el que jo aporto és la meva fidelitat i compromís amb el grup. Els més propers diuen que soc molt sensible, que sé escoltar i comunicar. És un espai idoni. I més concretament al Moviment i com a actual presidenta, m’agradaria pensar que aporto noves idees i ganes de que ens coneguem millor entre nosaltres. Per altra banda crec que és tant el que m’aporta el Moviment que m’agradaria poder posar a l’abast de molta més gent aquesta manera de compartir la vida, vivint, trobant (o retrobant) la Fe que crec sincerament que ens ajuda a ser millors persones.