Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Aquest dimarts ha mort mossèn Jaume Berdoy, vicari general del bisbat de Sant Feliu de Llobregat des de la seva creació el 2004  i rector de la Parròquia de Santa Maria de Vilafranca des de l’any 2007. També va ser durant catorze anys rector de la Parròquia de Sant Antoni de Vilanova i la Geltrú. Havia nascut a Sitges el 8 de gener de 1947 i ha mort per un càncer que li van detectar fa poques setmanes.

La missa exequial de Jaume Berdoy se celebrarà aquest dijous a les 11h. a la Basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès, presidida pel bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés. A partir de les 9h del matí  s’instal·larà el fèretre a la mateixa basílica. Aquest dimarts i dimecres estarà al tanatori de Sitges.

Un capellà de consens

Berdoy era una dels capellans més apreciats al bisbat de Sant Feliu. Pels seus feligresos i per la resta del clergat. Quan es va crear la nova diòcesis el 2004, el bisbe Cortés va fer una consulta entre tots els capellans perquè l’ajudessin a escollir els seus col·laboradors. Jaume Berdoy va ser el més votat i va ser nomenat vicari general, la responsabilitat més important de la diòcesis després del bisbe. El 2014 es va repetir la consulta amb el mateix resultat.

Tot i que es va moure principalment en l’àmbit parroquial, també era conegut a les resta de bisbats. Va ser un dels membres més actius dels que van participar en la comissió diocesana de preparació del Concili Provincial Tarraconense de 1995. També va ser consiliari del Moviment Cristià de Pobles i Comarques i de diversos grups de Revisió de Vida.

Jaume Berdoy i Alemany va estudiar al Seminari Conciliar de Barcelona. Va ser ordenat sacerdot el 1972 pel bisbe Ramon Torrella. Sempre va estar vinculat a parròquies del Penedès i del Baix Llobregat (Olesa de  Montserrat, Martorell, Vilanona i la Geltrú i Vilafranca del Penedès), que llavors formaven part de l’arquebisbat de Barcelona. Va ser vicari episcopal d’aquestes demarcacions durant l’època del cardenal Narcís Jubany i també amb el cardenal Ricard Maria Carles. També va ser escollit arxiprest diverses vegades.

El 2007 va ser nomenat rector de la parròquia de Santa Maria de Vilafranca del Penedès, on ha estat fins ara, i s’ha ocupat també d’altres parròquies de la cormarca. Com a vicari general va ser un dels homes clau en la construcció i estructuració del nou bisbat.

El bisbe Agustí Cortés ha destacat que Berdoy “ens deixa un testimoni de vida lliurada al servei ministerial, que va més enllà de l’estadística del bé que ha pogut fer”.