Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Aquest dissabte ha mort Francesc Viñas Rexach, primer director de Ràdio Estel, segons informa la mateixa emissora. Actualment era el gerent d'Oncolliga i ha mort pocs mesos després que li fos diagnosticat un càncer de pàncrees. El funeral es farà aquest dilluns 13 de novembre a les 12 del migdia al Santuari del Cor de Maria de Barcelona on estava estretament vinculat.

Francesc Viñas, conegut per tothom com a Paco Viñas, era fill de l'històric locutor Joan Viñas, el Senyor Viñas de Ràdio Barcelona. Va néixer a Barcelona el 1955 i es va llicenciar en enginyeria industrial a la Universitat Politècnica. Va ingressar al seminari de Barcelona i va ser ordenat sacerdot, com un altre dels seus germans. Al cap d'uns anys se li concedir la secularització, es va casar i tenia dues filles. La seva darrera etapa professional va estar dedicada a la Fundació Privada Lliga Catalana d'Ajuda Oncològica, Oncolliga, una entitat sense ànim de lucre que treballa per donar atenció psicosocial a persones amb càncer i als seus familiars.

Viñas, que va participar en nombroses iniciatives eclesials i socials, es va incorporar a Ràdio Estel quan el projecte ideat pel cardenal Narcís Jubany prenia cos i es va constituir la Fundació Missatge Humà i Cristià. Finalment, ja durant el mandat de Ricard Maria Carles a Barcelona, Viñas va assumir la direcció de Ràdio Estel i va iniciar les seves emissions el 1994.

Va ser un dels inspirador d'un model obert i de qualitat musical que es va consolidar sota el seu mandat. Després d'aconseguir posar en marxa l'emissora de l'arquebisbat de Barcelona que s'havia gestat durant anys, va dedicar-se a altres projectes sense abandonar mai el compromís eclesial i social. També va ser president de l'Ampa del Col·legi Claret de Barcelona. Era un home al servei dels altres.