Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(Som Cristians) El primer curs del projecte 'Vida Mística' de Som Cristians s'iniciarà aquest dimecres 1 de desembre a les set de la tarda. Es tracta d'un curs al voltant de la noció de mística segons Raimon Panikkar

Alberto Elías González, coordinador de 'Vida Mística', explica que la raó per la qual s'ha optat per començar el projecte amb Panikkar respon a “l'obertura intercultural i interreligiosa d'aquest autor”. “Ens ofereix tant un marc de comprensió del fenomen místic en general com de la mística cristiana en particular”, explica. Després d'haver treballat l'obra d'aquest autor, el propòsit del curs és poder iniciar la lectura de grans representants de la mística com Teresa de Jesús, Joan de la CreuIbn Arabi, LandauerHillesum

El primer curs s'organitza en quatre sessions d'una hora i mitja cadascuna aproximadament. Per participar-hi, es convida a portar llegits alguns materials previs. Durant la sessió hi haurà comentaris del coordinador, així com un diàleg sobre allò que s'ha llegit, “sempre posant al centre la comprensió de l'experiència mística”, diu Elías González. 

Totes les sessions són de lliure accés, però es recomana la prèvia inscripció en aquest enllaç, on també es pot consultar més informació sobre el curs i els materials. Les sessions seran enregistrades i pujades al canal de YouTube de Som Cristians.

'Vida Mística' és un projecte que es va inaugurar el 13 d'octubre amb una conferència titulada 'Introducció a la mística i als místics'. El coordinador de Som Cristians, Xavier Garí, va contactar amb Elías González a partir de conèixer la seva feina al blog Amanecer. González va néixer a Mèxic, és filòsof i escriptor i es descriu com un jove apassionat del diàleg interreligiós i que s'ha dedicat als ponts entre la mística i les lluites socials. 

Aposta per la formació i els aspectes de la vida cristiana

Parafrasejant André Malraux, el teòleg jesuïta Karl Rahner va escriure que “el cristià del futur o serà un místic, és a dir, una persona que ha experimentat alguna cosa o no serà cristià”. Combregant amb això, 'Som Cristians' busca posar un èmfasi especial en l'àmbit experiencial de la fe cristiana. Per això, fidel a la seva vocació de moviment familiar que busca viure una fe des de l'“església domèstica” i que aposta per la formació i aprofundiment de diferents aspectes de la vida cristiana, Som Cristians inicia aquest primer curs del seu projecte 'Vida Mística´.