Vés al contingut
Catalunya Religió
aco-jornada-general
Fotografia: Participants al Comitè General del dissabte 17 de setembre | ACO.

Per saber-ne més

Arxius adjunts

ACO Jordi Cordero i Jordi Soriano, militants de les zones Vallès Occidental i Barcelona Nord, respectivament, han presentat candidatura a la presidència de l’Acció Catòlica Obrera (ACO) responent a la crida al relleu que va fer el president actual, Santi Boza, que arriba al final del seu mandat de quatre anys. Així, la militància de l'ACO decidirà el nou president a la propera Jornada General que tindrà lloc el 12 d'octubre.

En el Consell Extraordinari de la Jornada General, els militants, a través del representant de cada grup, escolliran el president. Igualment, Pepe Rodado, actualment consiliari de la zona Nou Barris, serà el nou consiliari general tot prenent el relleu de Pepe Baena, que ho ha estat els darrers quatre anys.

'Un Consell que enamora. "Jo soc el camí, la veritat i la vida" (Jn 14,6)', és el lema de la 69a Jornada General de l’ACO que se celebrarà el proper 12 d’octubre al col·legi Salesians Sant Joan Bosco, al barri d’Horta de Barcelona, lloc habitual de trobada i en el format de tot un dia. La imatge de la Jornada és obra del militant Xavi Rosell Cases. Aquest lema orienta cap a la celebració del XII Consell que, per primer cop i a causa dels ajornaments provocats per la pandèmia de la Covid-19, l’ACO farà a inici de curs, del 18 al 20 de novembre.

La trobada és un moment festiu i formatiu obert a tots els militants, amics i simpatitzants de l’entitat d’acció catòlica especialitzada en l’evangelització del món obrer i les classes populars. La Jornada s’iniciarà amb la pregària i l’inici de les votacions per escollir nou president, que compartirà la responsabilitat amb la presidenta Rocío Elvira.

Un dels plats forts serà la ponència 'El Consell que enamora és una experiència sinodal' a càrrec del teòleg i consiliari, Jaume Fontbona, acompanyat de tres testimonis de militants que explicaran la seva experiència de sinodalitat en diferents espais: Maria Bargalló de la Xarxa Laudato Si, Pere Pérez de la delegació de Pastoral Obrera de la diòcesi de Terrassa, i Vicky Sánchez del Consell Pastoral de la parròquia de Sant Francesc d'Assís de Bellavista.

Després de dinar es presentarà l’organització del Consell i se celebrarà l’eucaristia, presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona i responsable de la Pastoral Obrera a la Conferència Episcopal Tarraconense, Sergi Gordo, on es donarà lectura al manifest 'Un cor lliure d’egoismes i preocupat pel bé comú'.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.