Vés al contingut
2 Catalunya Religió dt. 12/05/2020

Per saber-ne més

(CR) La Fundació Migra Studium obre una comunitat d’hospitalitat per tal de donar acollida a persones migrants en situació de vulnerabilitat. Situada al municipi de Sant Cugat del Vallès, i en un espai cedit per la Companyia de Jesús, la comunitat obrirà les portes aquest cap de setmana. Des de l’entitat consideren que davant una situació excepcional provocada per la crisi sanitària, cal reforçar els recursos que ja estaven en marxa.

La comunitat, que donarà cabuda fins a 10 persones, servirà per donar suport a la Xarxa d’Hospitalitat. Al llarg dels darrers dos anys més de 60 persones han estat acollides per famílies de la Xarxa, en períodes de tres mesos. “Tenim una xarxa amb famílies molt generoses que han seguit acollint durant el confinament” diu Maria del Carmen de la Fuente, directora de l’entitat. Les famílies que s’havien acollidores han allargat el seu compromís a causa del coronavirus.

Una generositat que comptarà amb un suport especial “fins que torni la normalitat”. De la Fuente assenyala que els recursos habitacionals estan plens i actualment hi ha molta gent dormint al carrer. Aquesta situació ha portat a l’entitat a buscar una sortida excepcional per tal de donar resposta a la necessitat que han detectat.

La casa obrirà amb l’entrada de tres joves que estan acollits actualment en famílies, acompanyats per una persona de l’equip de l’entitat. A aquests s’hi afegiran progressivament altres persones acollides. Per tal de garantir una inserció municipi les persones acollides comptaran amb la presència de la comunitat local, que ja s’ha compromès al suport educatiu i acompanyament.

D’altra banda, Migra Studium ha obert aquest dilluns les portes per a l’orientació social i jurídica. Han habilitat l’església que està dins l’edifici on es troba la fundació, amb accés pel Carrer Ataülf 4 del barri Gòtic de Barcelona, per tal que totes les persones migrants que ho necessitin puguin plantejar qüestions o necessitats en relació a tràmits, accés a recursos o dubtes sobre la seva situació jurídica.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.