Vés al contingut

notícies relacionades

Cristianisme i Justícia demana una “hospitalitat universal”

(Cristianisme i Justícia) Arran de la crisi de refugiats que ha generat la guerra d’Ucraïna, el centre d’estudis Cristianisme i Justícia acaba de publicar el paper Hospitalitat sí, hospitalitat sempre, que signen Maria del Carmen de la Fuente i Santi Torres, tots dos membres de la Fundació Migra Studium

Continuen els obstacles i limitacions per acompanyar les persones internes al CIE

(Fundació Migra Studium) Durant vuit mesos el Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona ha tingut persones privades de llibertat sense permetre les visites, ni de familiars ni d'ONG. Per aquest motiu, el Grup de visites al CIE de la Fundació Migra Studium (Servei Jesuïta a Migrants) convoca un any més una vetlla de pregària davant del centre d'internament.

Com preguen les religions?, el nou curs de Cristianisme i Justícia

(CR) Podem relacionar-nos amb la divinitat? Amb aquesta pregunta de fons es presenta el nou curs del centre d’estudis Cristianisme i Justícia ‘Com preguen les religions? Una aproximació a les formes de relacionar-se amb Déu’. Un curs de sis sessions que pretén reflexionar sobre les diferents formes de comunicar-se amb “allò que supera les coordenades humanes de temps i espai”, diuen des del centre d’estudis.

Migra Studium: “Amb el coneixement es desfà la por a la diversitat”

(Glòria Barrete —CR) Fa més de quinze anys que la Fundació Migra Studium dels Jesuïtes va posar en marxa el projecte de l’Espai Interreligiós. Un projecte per sensibilitzar en la diversitat religiosa que ha anat evolucionant al llarg dels anys fins a convertir-se en tot un referent per treballar la pedagogia de la convivència.

Acollir i ser acollit, a Jesuits Global

(Jesuïtes) El web d'informació de la Companyia de Jesús al món, Jesuits Global, dedica un reportatge a la xarxa d'hospitalitat que impulsa la Fundació Migra Studium. El projecte el coordina Pau Vidal, que ha participat en aquest reportatge juntament amb altres persones que participen a la xarxa.

Migra Studium i Irídia reclamen un règim de visites als interns del CIE

(Fundació Migra Studium) El passat 5 d’octubre de 2020, la Brigada Provincial d’Estrangeria del Cos Nacional de Policia informava de la reobertura del CIE, la privació de llibertat de 81 persones i la suspensió cautelar de les visites al CIE. Ben aviat, el 9 d’octubre, Migra Studium demanava al Jutjat d’Instrucció 1 de Barcelona l’aprovació d’un pla de contingència front el COVID-19 al Centre.

La comunitat jesuïta de Palau esdevé comunitat d'hospitalitat

(Jesuïtes) A l'inici de curs 2020-2021 la comunitat de jesuïtes ubicada al carrer Palau, al centre de Barcelona, es va renovar per tal d'obrir-se a l’hospitalitat i ajudar a dinamitzar una comunitat apostòlica àmplia amb totes les persones que participen a la casa. L’edifici on es troba aquesta comunitat acull també la Fundació Migra Studium i l'Església Nostra Senyora de la Victòria.

Resolució judicial sobre la represa de visites a interns del CIE de la Zona Franca

(Fundació Migra Studium) El passat 5 d’octubre es reactivava​ l’internament de persones al CIE de la Zona Franca, malgrat la continuació alarmant de la situació de pandèmia global. Al mateix temps, la direcció del CIE notificava que quedaven suspeses les visites als interns per​ part de familiars i persones properes, així com de les voluntàries d’ONG que, com la Fundació Migra Studium, han estat visitant als interns ininterrompudament des de 2012. Des del 5 d’octubre fins al dia d’avui, més de 100 persones​ ja han estat internades.​             

panoràmica

Veure la fe