Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

(Solidaritat San Joan de Déu) Per donar resposta a les necessitats de confinament de les persones sense llar de la ciutat de Barcelona, ​​Sant Joan de Déu Serveis Socials Barcelona ha ampliat les places residencials mentre duri la crisi sanitària provocada pel coronavirus.

Les persones en situació de sense llar no poden complir amb les indicacions de l'alerta sanitària i es troben encara més exposades a les malalties. És molt més difícil confinar-se quan no es té un sostre o, fins i tot, trobar la manera de rentar-se les mans amb sabó o gel antisèptic. A més, moltes d'elles pateixen malalties cròniques, la qual cosa les converteix en un col·lectiu de risc. Són persones en situació vulnerable que necessiten ser cuidades.

Per aquest motiu, es posen a disposició de la ciutat 30 places més per a atendre persones en situació de sensellarisme que requereixen confinament per prescripció mèdica, segons ha acordat Sant Joan de Déu Serveis Socials Barcelona amb l'Ajuntament de Barcelona. Totes elles tenen cobertes les necessitats bàsiques, disposen d'una habitació individual, accés a banys específics i una sala d'estar.

Aquestes persones o bé han donat positiu al virus COVID-19, o bé és altament probable que en tinguin, i per això disposen d'una zona especial de confinament en els dos centres residencials d'inclusió, al CRI Hort de la Vila i en el CRI Creu dels Molers, on s'han extremat les mesures de seguretat per protegir aquestes persones i per evitar possibles contagis. El nostre objectiu és assegurar, en tot moment, que les places d'allotjament que funcionaven ja abans de la pandèmia puguin continuar actives.

Durant el temps que estiguin a la zona especial, comptem amb suport a l'equip de professionals, amb el personal de la Fundació d'Ajuda a la Dependència de Sant Joan de Déu (FAD), i de la cooperativa DIOMCOOP que treballarà durant la nit. Amb tots ells s'amplia l'equip de professionals que estaran aquests dies atenent les persones que viuen en els dos centres residencials. Una mesura per protegir i tenir cura de les persones en situació de sense llar que han de passar la quarantena, la resta de persones que viuen als equipamentsi els professionals que s'encarreguen de la seva cura.

Sant Joan de Déu és una entitat compromesa amb les persones que estan patint situacions de sense sostre, per això ha posat totes les eines disponibles per poder ampliar les places residencials mentre duri la crisi sanitària i continuar atenent i acompanyant a les prop de 300 persones que viuen en els CRI i en els pisos d'inclusió amb la màxima seguretat.