Vés al contingut
Catalunya Religió

(Universitat Abat Oliba CEU) La nova campanya que Mans Unides començarà a posar en marxa a partir d'aquest mes de febrer ja té lema: 'La nostra indiferència els condemna a l'oblit'. Una crida a les consciències que estarà rematada per un breu "contra la fam, actua". Així ho ha avançat la presidenta delegada de Mans Unides a Barcelona, Mireia Angerri, durant l'acte que la Universitat Abat Oliba CEU (UAO CEU) ha celebrat amb motiu de la festivitat de la conversió de Sant Pau, el seu patró.

Angerri ha explicat que el lema connecta amb una de les realitats denunciades amb més freqüència pel Papa Francesc: "la globalització de la indiferència". En un món d'"informació massificada" tendim a "passar de moltes i anar únicament al que ens afecta directament", ha dit el cap visible de Mans Unides de la diòcesi de Barcelona. Davant d'aquesta actitud, "hem de parar, veure i informar-nos bé. No podem ser indiferents a les grans injustícies que hi ha en el nostre món".

La indiferència i actuar únicament mirant per un mateix fa que "el món es quedi petit". Succeeix el contrari quan la mirada es projecta cap als altres quan, per a Angerri, "el món es fa gran".

Angerri, que ha recordat que "no som nosaltres els que més hem sofert la Covid", sinó les persones per a les quals la mesura bàsica de rentar-se les mans ni era possible per l'escassetat d'aigua adequada, ha volgut també agrair la contribució de voluntaris i socis. En aquest sentit, ha assenyalat que les contribucions econòmiques han augmentat des de la pandèmia i ha assegurat que sense la labor dels voluntaris la labor de Mans Unides no seria possible.

Angerri ha participat en un col·loqui conduït pel director d'estudis del grau en Periodisme de la UAO CEU, Juan Francisco Jiménez, i del rector de la UAO CEU, Rafael Rodríguez-Ponga. Recentment, Mans Unides Barcelona va lliurar a la UAO CEU la distinció d''Universitat Solidària'. Totes dues institucions mantenen una estreta col·laboració.

Aprofitant la presència d'Angerri, durant l'acte també s'ha fet lliurament del premi al 'Millor Clipmetratge de Contingut Social i Solidari', que ha recaigut en el grup 'Berrinche', compost pels següents estudiants de Publicitat i Relacions Públiques de la UAO CEU: Marta Andía, Yago de García-Pérez, Elena Miralta, Mariona Herroro i Selma Linnea. Han estat premiats per la peça 'Això no és notícia'. La mateixa Angerri els ha animat a presentar-la a l'edició nacional.

Premis i reconeixements en la festivitat de Sant Pau

La commemoració de la Conversió de Sant Pau ha acollit també el lliurament de diversos premis i reconeixements. En primer lloc, a la guanyadora del premi de Fotografia 'Relacions de Violència vs Relacions d'Igualtat', atorgat per la Comissió d'Igualtat de la UAO CEU. Ha recaigut en Anais Saia i María Serrano.

També s'ha fet un reconeixement públic als membres de la UAO CEU que han obtingut un premi en els XXV premis Ángel Herrera, que organitza el grup educatiu CEU. El premi a la 'Millor Labor Docent' ha estat enguany per a Gemma Vives, José María Sánchez, Filomena de la Maria Reventós i Ramón Soldevila. El guardó al millor alumne ha recaigut en Antonio Alonso, Érica Forcada, Josep Vila i Pedro del Río.

Els treballadors de la UAO CEU Alfonso Freire, Inma Espuga i Marta Morelló han rebut la placa commemorativa dels seus 25 anys de pertinença a aquesta universitat.

L'acte, que havia començat amb la intervenció del secretari general de la UAO CEU, Pablo Nuevo, s'ha tancat amb les del secretari del Centre de l'Associació Catòlica de Propagandistes a Barcelona, Jesús Ruiz, i el rector de la UAO CEU, Rafael Rodríguez-Ponga.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.