Vés al contingut
2 Catalunya Religió dj. 7/10/2021
Fotografia: Mans Unides

(Mans Unides) L'assoliment del nucli bàsic dels drets humans universals és cada vegada més fràgil i fins i tot, més llunyana. Així ho adverteix Mans Unides que, amb la idea de sensibilitzar als ciutadans, ha publicat una nova campanya audiovisual en favor dels drets humans.

“Ser part del canvi que volem veure en la vida de milions de persones dels països més desfavorits”. Aquesta és la idea de fons que vol transmetre aquesta campanya formada per diferents vídeos relacionats amb diferents ODS.

Segons Mans Unides, el dret a l’alimentació, la raó fundacional de l’organització, està vinculat i és interdependent de la resta de drets humans. “Els nostres seixanta-dos anys de lluita contra la fam ens ho han demostrat”, asseguren des de l’ONG. Per aquest motiu, creuen que la transformació de situacions injustes s’ha de plantejar des d’un enfocament de drets.

"Malauradament, els drets humans avui, són encara una assignatura pendent i no podem fer veure que no va amb nosaltres, mentre se segueixen vulnerant", comenta Mireia Angerri, presidenta- delegada de Mans Unides Barcelona.

La responsabilitat és cosa de tots

"La lluita per la defensa dels drets més fonamentals ens interpel·la a tots: als nostres fills, als nostres pares, als germans del Sud, en definitiva a tots els que convivim en aquesta preciosa casa comuna", apunta Angerri.

El treball a peu de carrer en el territori ha evidenciat una "llista de tasques pendents". Segons Angerri es treballa en "transformar el món", intentant no deixar ningú enrere i apostant per un desenvolupament sostenible, econòmic, ambiental i social. I ho fan des dels objectius de l'Agenda 2030, que abasten tots els aspectes dels drets humans.

I això és així perquè d'entre ells, els de l'àrea "de les persones", que busquen acabar amb la pobresa i la fam i garantir un ambient sa, digne i amb equitat (l'1 i la pobresa, el 2 i la fam, el 3 i la salut, el 4 i l'educació, i el 5 i la igualtat de gènere) són temes especialment rellevants per a Mans Unides.

Mans Unides adverteix que és de vital importància aconseguir acords entre tots els actors, governs, empreses públiques i privades i ciutadans, per unir esforços i recursos, com preveu l'ODS17.

Tots els vídeos de la campanya de Mans Unides es troben disponibles al seu web

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.