Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Obra Social Sant Joan de Déu) El 24 de febrer, més de 13.000 persones caminant i 700 fent voluntariat ompliran els carrers de Barcelona en favor de les persones en situació de vulnerabilitat. Els equips inscrits han captat més de 300.000 euros que es destinen a projectes socials dels 10 centres de Sant Joan de Déu a Barcelona.

La Magic Line Sant Joan de Déu de Barcelona engegarà diumenge 24 de febrer des de Can Cuyàs a les 7h del matí amb la sortida dels equips que fan el recorregut de 40km de la caminada. Paulatinament s’hi aniran afegint la resta de recorreguts de 30, 20, 15 i 10km que trauran a caminar 13.000 persones en 941 equips en favor de les persones en situació vulnerable.

Els equips participants fa mesos que fan accions solidàries per captar diners i aportar més de 300.000€ que es destiran íntegrament a projectes que desenvolupen els centres de Sant Joan de Déu per a persones en situació de sense llar i dependència, persones amb trastorn mental o discapacitat intel·lectual, persones grans i infants malalts.

Durant el recorregut els participants podran gaudir de punts d’avituallament i espectacles de carrer, per tal de fer-los més amena la caminada. A més, al fossar del Castell de Montjuïc està prevista una zona de pícnic amb espectacles culturals d’11h a 18h, així com una festa a la plaça de la Catedral de Barcelona, convertida en ‘Una plaça plena de Gràcies’ de 12h a 19h.

Motor d'implicació

La Magic Line SJD destaca per ser un  motor d'implicació ciutadana, generant més de 500 accions solidàries arreu del territori per ajudar persones que passen per situacions complicades per motius econòmics, socials o de salut. Equips d’escoles, d’empresa, d’esplais, d’amics, de familiars... es posen un repte solidari en el moment de la inscripció i organitzen concerts, esmorzars, tornejos esportius, karaokes, sopars de nadal, paradetes de producte... per assolir-los.

Una proposta de ciutat

La Magic Line SJD destaca per ser una proposta de ciutat, implicant institucions, entitats, empreses i persones a títol individual sota un objectiu comú: combatre l’exclusió social. Nombroses organitzacions de la ciutat participen de la mobilització com la Universitat de Barcelona, el Consell de l’Esport Escolar de Barcelona, Aigües de Barcelona, agrupaments escoltes, esplais, colles castellers, grups de geganters, escoles, instituts...7

Aposta per l'inclusió

La Magic Line SJD destaca per un esdeveniment inclusiu, generant espais de participació per a tothom: s’ofereixen recorreguts aptes per a diverses condicions físiques, amb opcions per a persones amb mobilitat reduïda; s’incorporen persones amb diversitat funcional i/o mb risc d’exclusió social en el voluntariat i en la caminada i es financen programes socials per a reduir estigmes i fer més autònomes les persones en situació de vunlerabilitat.