Vés al contingut
Catalunya Religió
Lliga Espiritual Mare de Déu de Montserrat

CR Un any més la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat convoca una missa per la Diada Nacional de Catalunya. Com és habitual se celebrarà a la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona l’11 de setembre a les 10 del matí.

La missa és una tradició centenaria que se celebra “en sufragi i acció de gràcies pel defensors de les llibertats catalanes i per tots els patriotes que han lliurat la seva vida al servei de Catalunya”. És l’únic acte religiós que es convoca coincidint amb la Diada Nacional. L’organitza des de 1886  la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat i només es va irrompre la convocatòria durant la Guerra Civil o per prohibició governativa durant les dictadures de Franco o Primo de Rivera.

Aquest any la presidirà el capellà Cinto Busquet, membre de la Lliga. L’any passat, coincidint amb la celebració dels 75 anys de l’entronització de la Mare de Déu de Montserrat, la va presidir l’abat emèrit de Montserrat, Josep Maria Soler.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.