Vés al contingut
Catalunya Religió
Cor de la Soledat de Lleida
Fotografia: Bisbat de Lleida.
Galeria d'imatges

Bisbat de Lleida L'Any dedicat a la Mare de Déu de la Soledat acabarà aquest divendres a dos quarts de vuit de la tarda a l'església de la Sang. Ho farà amb una missa i amb la recuperació d'un petit cor d'argent que, fins a l'any 1936, lluïa la imatge de la Soledat i que va desaparèixer durant la Guerra Civil. El nou cor d'argent de la Soledat de la Sang ha estat realitzat per l'orfebre sevillà Antonio Pedania. 

El nou cor d’argent de la Soledat de la Sang reprodueix l’antic, però té com a novetat que s’obre com si fos un estoig on hi ha tres òsculs. Aquesta obertura permetrà acollir les relíquies dels beats i màrtirs Salvi Huix, bisbe de Lleida, i Francesc Castelló

El tercer òscul es deixarà buit. Una decisió que s'ha pres pensant en la possible futura beatificació de Josep Serretel congregant de la Sang que va salvar el manto de la Soledat l’agost de 1936. "L’òscul buit seria per una relíquia seva", explica Jaume Melcior, consiliari de la Congregació de la Sang. 

És per aquests òsculs i per les relíquies que acollirà la peça que el nou cor de la Mare de Déu també se li ha afegit dues palmes, símbol del martiri. Un símbol que no duia l'antic cor del 1936.

Un any d'actes per la Mare de Déu de la Soledat

El cor serà beneït pel bisbe de Lleida, Salvador Giménez, al final de la celebració de cloenda de l’Any de la Soledat d'aquest divendres. Tanmateix, la imatge de la titular de la Congregació de la Sang lluirà en aquesta ocasió l’antic mantell blau de Pasqua, recentment restaurat

La missa a l'església de la Sang que clourà l'any dedicat a la Mare de Déu de la Soledat, titular de la Congregació de la Puríssima Sang finalitzarà amb el Petit Cor de la Catedral de Lleida que oferirà un concert de música religiosa i mariana.

L'Any de la Mare de Déu de la Soledat va començar el març de 2023 amb la restauració del mantell de la Soledat del 1929, una peça única a Catalunya i gairebé centenària. 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.