Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Fundació Pere Tarrés) Amb motiu de la visita del Papa per consagrar la Sagrada Família els esplais cristians de la Fundació Pere Tarrés van elaborar juntament amb l’Arquebisbat de Barcelona diferents materials per treballar la simbologia del temple amb els infants i joves dels centres d’esplai i també amb les seves famílies.

 

Tot i que ja va passar la visita, els centres d’esplai estan continuant aquest treball i ara han elaborat un joc de taula molt visual pensat especialment perquè els infants i adolescents juguin amb les seves famílies. Així hi ha diverses caselles que il·lustren els diferents elements religiosos de l’edifici de la Sagrada Família i per avançar s’han de resoldre uns enigmes que expliquen la seva simbologia espiritual. Es tracta d’una eina lúdica però també de reflexió sobre la fe en la què han treballat la presidenta dels centres d’esplai cristians, Maria València, i el consiliari dels esplais, Àngel Jesús Navarro.

 

En total consta de tres activitats pensades per a diferents grups d'edat: petits i mitjans, adolescents i joves i finalement famílies. Per complementar el joc i aprendre in situ us recomanem fer una visita a la Sagrada Família i realitzar l'activitat allí.

El Joc es fa sobre un taulell on hi ha diferents imatges de la basílica. Les instruccions són senzilles. Hi poden jugar fins a un total de 4 jugadors i un àrbitre, ja que hi ha preparades  4 preguntes per a cadascuna de les caselles per on els jugadors aniran passant. El temps l’indicarà l’àrbitre en funció de la dificultat de la pregunta. Quan el jugador cau en una casella i contesta correctament seguirà jugant quan li arribi el torn. En cas de contestar erròniament la pregunta haurà de deixar passar el torn. En total hi ha 23 caselles.