Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Obertes les inscripcions a les divuitenes Jornades interdiocesanes de responsables de catequesi, dels propers dies 5 i 6 de juliol, enguany dedicades a “descobrir que el lloc natural de la catequesi està al cor de la comunitat parroquial”. El Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears (SIC) organitza aquestes jornades que tindran lloc a l’edifici del Seminari Conciliar de Barcelona. El termini per inscriure-s'hi finalitza el 30 de juny.

Amb el títol 'La catequesi, al cor de la comunitat', el programa assenyala que “és molt evident que no vivim una època de canvis, sinó un canvi d’època que ha afectat profundament les nostres comunitats parroquials”. Des d'aquí proposen treballar no només un canvi de mètode catequètic: “Cal una nova manera d’acollir, d’escoltar, d’anunciar i d’acompanyar; i això no afecta solament a la catequesi, sinó també a tota la comunitat, a tota la parròquia”, apunten.

El programa d'aquestes divuitenes jornades compta amb la ponència 'Una catequesi evangelitzadora per a una parròquia en sortida' d'Emili Marlés, rector de la parròquia de Sant Cugat del Vallès i professor de l’assignatura 'pastoral evangelitzadora' a l’Ateneu Universitari Sant Pacià de Barcelona.

També es presentaran experiències des de diferents realitats pastorals, amb Antonio Facchinet, de la comissió de catequesi de la Diòcesi de Cremona (Itàlia); Jesús Úbeda Moreno, de la parroquia de la Natividad de Nuestra Señora de San Martín de la Vega, de la Diócesis de Getafe; Alberto Para, de la parròquia de Sta. Eulàlia de Vilapicina i Director del Secretariat Diocesà de Catequesi de Barcelona; i Simó Gras, plebà de la parròquia de Santa Maria de Montblanc, a l’Arquebisbat de Tarragona.

En anteriors edicions, s'han presentat diverses pràctiques renovadores en el camp de la catequesi realitzada per edats (2018), l'informe sobre sobre la situació de la catequesi a casa nostra elaborat pel SIC (2017) i que demanava una actitud de sortida, així com el repte de la continuïtat (2016).