Vés al contingut
Catalunya Religió

(Laura Mor –CR) Prop de set-cents educadors dels esplais cristians de les diòcesis de Barcelona, Sant Feliu, Terrassa i Vic celebraran la Joresco aquest cap de setmana amb el lema Fes(te) Gran (a) L’Esplai. La trobada, que convoca monitors i responsables del MCECC (Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans), tindrà lloc a la casa de colònies de La Conreria, a Tiana, i posarà en valor el creixement i el compromís dels joves a l'esplai.

Segons explica la presidenta del moviment, Maria València, la trobada respon a la campanya anual del MCECC, titulada 'El pas d’infant a Monitor'. En aquest marc, la Joresco és un espai vital per als monitors i València ho sintetitza així: "Som joves d'esplai io ens agrada formar-nos per fer bé la nostra tasca".

Recursos formatius i espais de joc

Enguany s'ofereix una trentena de tallers formatius sobre temàtiques tan diverses com l'educació ambiental, el cant, l'astronomia, la participació família-esplai o l'Església, la política i els mitjans de comunicació a partir de la figura de l'abat Escarré.

Dissabte, Alfons Cornella, fundador d'Infonomia, parlarà sobre els joves com a motor de canvi i transformació de la societat. I al vespre està previst un concert a càrrec dels Old Star, un grup de versions que aquest 2014 celebren cinc anys. L'endemà, després dels tallers, una eucaristia tancarà el matí.

Creixement i compromís

L'organització demana als inscrits que portin bolquers, piruletes gegants, xumets i un pitet distintiu del seu esplai. L'eix motivador d'enguany juga amb una proclama doble, que fa pensar l'esplai com a espai de creixement i maduració –“fes-te gran a l'esplai” i també com a promotor de persones compromeses –“fes gran l'esplai”.

La Joresco és un punt de trobada perquè monitors de diferents centres puguin compartir recursos i es generin espais de reflexió i de joc. Cada dos anys la convocatòria aplega monitors de tots els esplais cristians de Catalunya. L'anterior edició es va celebrar a Salou i aquest 2013 és el torn de La Conreria, per a les diòcesis de Barcelona, Sant Feliu, Terrassa i Vic.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.