Vés al contingut
Catalunya Religió dc. 5/06/2019

(CR) L’arquitecte director de la Basílica de la Sagrada Família, Jordi Faulí, formalitzarà la seva incorporació com membre numerari de la Secció de Ciències i Tecnologia de l’Institut d’Estudis Catalans. El seu ingrés a l’IEC es farà el 17 de juny. El discurs de recepció parlarà sobre “La columna d’Antoni Gaudí per a la Sagrada Família: la columna de doble gir helicoidal”.

Jordi Faulí i Oller (Barcelona, 1959) va ser nomenat director de les obres del temple el 2012. Des de 2005 era l’arquitecte adjunt i va succeir l’arquitecte Jordi Bonet que va ser-ne el responsable durant 25 anys. Després de culminar el tancament de la basílica, el repte que ha afrontat l’equip liderat per Faulí és la construcció de les torres que s’elevaran a 170 metres. El 2026 està previst finalitzar l'obra arquitectònica del temple. 

Faulí ha dedicat gran part de la seva trajectòria professional a l’estudi de l’obra de Gaudí i a la construcció del temple. Hi treballa des del 1990 i va realitzar la tesi doctoral sobre les columnes i les voltes del temple. També té ha demostrat un profund coneixement teològic sobre el sentit de l’obra de Gaudí.

Des del 2017 és acadèmic numerari de l'Acadèmia de Belles Arts i Sant Jordi, i el 17 de juny es formalitzarà la seva incorporació a l’Institut d’Estudis Catalans.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.