Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) L’arquitecte Jordi Faulí i Oller ha estat nomenat arquitecte coordinador i director de les obres de la Sagrada Família pel Patronat de la Junta Constructora. Jordi Faulí (Barcelona, 1959) era l’arquitecte adjunt des de 2005 i ha dedicat gran part de la seva trajectòria professional a l’estudi de l’obra de Gaudí i a la construcció del temple.

Tot i que no hi ha data per finalització de les obres, Faulí serà l’encarregat de conduir el darrer tram de la construcció que es podria enllestir el cap al 2026, coincidint amb el centenari de la mort d’Antoni Gaudí. Actualment, ja es comencen a veure clarament les bases de les quatre torres dels evangelistes, que superaran aviat en alçada les torres de les façanes.

El fins ara arquitecte coordinador i director, Jordi Bonet i Armengol, continuarà treballant per al Temple com a arquitecte emèrit i assessor del Patronat. Bonet es va incorporar a les obres del temple continuant la tasca del seu pare, Lluís Bonet, que va ser deixeble de Gaudí. Després d’un quart de segle dirigint les obres el relleu passa a un dels seus deixebles.

Jordi Faulí, que agafa el relleu de la direcció de les obres de la Sagrada Família, pertany a la quarta generació d’arquitectes que han construït el projecte de Gaudí després de la seva mort. La direcció facultativa de les obres queda formada per Jordi Faulí i els arquitectes Carles Buxadé, Joan Margarit i Josep Gómez Serrano.

 

 

Edu3.cat