Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Barcelona) "Germans, demanem per la unitat de les confessions i de la família humana". Amb aquestes paraules i aquest desig el bisbe auxiliar de Barcelona, Javier Vilanova s'ha dirigit a les diferents confessions en la celebració de la pregària ecumènica per la Unitat dels Cristians. Una cita que ha tingut lloc aquest dimarts a la Catedral de Barcelona i que uneix els representants de les diferents confessions cristianes. Entre aquests, la comunitat ortodoxa romanesa, sèrbia, armènia, russa i del Patriarcat de Constantinoble, una branca de l’anglicanisme. També, pastors protestants, entre ells de l’Església Evangèlica de Catalunya, del Consell Evangèlic de Catalunya o l’Església Hillsong.

"Conduïts per l’Estrella"

Com cada any, aquesta trobada suposa l’inici de la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians, presentada aquest any amb el lema: 'Hem vist la seva estrella a Orient, i hem vingut a adorar-lo'. Un missatge triat pel Consell de les Esglésies de l’Orient Mitjà que convida a tenir presents els cristians de l’Orient, tal com exposava en el missatge de benvinguda la directora del Secretariat diocesà d’Ecumenisme, Montserrat Puigdellívol.

"Cristians que viuen en un lloc en constant conflicte. Tot i que la seva condició de creients els fa més segurs, més fidels, a l’hora de treballar per als seus germans i per a les comunitats cristianes d’arreu del món", deia. La directora ha demanat tractar les persones "des de la mirada del Senyor i confortats per la seva misericòrdia, amb hospitalitat i estimació fraterna". "Que l’Estel d’Orient ens condueixi a la perfecta unitat en Crist!", deia.

Testimoniatges: "La llum que necessita l’Església"

Els testimoniatges han estat a càrrec d'Aurel Bunda, rector de la parròquia de Sant Jordi de l’Església Ortodoxa del Patriarcat de Romania, i del pastor Guillem Correa, secretari general del Consell Evangèlic de Catalunya.

Bunda ha subratllat "la presència necessària de Déu en nosaltres per a la Unitat". Ha destacat com "des de diverses cultures, races i llengües els pobles busquen la trobada amb Jesús". "Qui s’uneix a ell a través del baptisme reneix en Déu", ha assegurat. També ha remarcat la necessitat de l'eucaristia per "mantenir-nos amb ell". "En els nostres dies, l’única via que ens pot unir és la vida en el Crist que va néixer per la salvació del món", ha dit.

Per la seva banda, Correa ha exposat que "nosaltres coneixem a Jesús, coneixem el que espera Jesús de nosaltres i coneixem com l’Esperit Sant ens pot ajudar per aconseguir-ho". Tanmateix, ha parlat sobre la unitat i la salvació de Déu oferida per Jesús que ara està "en mans de l’Església". En aquest sentit, ha explicat com "el nostre món, necessita el testimoniatge de vides canviades per Jesús. El text bíblic insisteix, ens ho recorda: ‘Aquesta és la llum de l’estrella que avui necessita el nostre món i la mateixa Església’".

Caminar units, per evangelitzar

"Compartir aquesta pregària tots junts és un moment d’esperança". Amb aquestes paraules encoratjadores el bisbe Javier Vilanova ha iniciat l’homilia. El bisbe ha recordat que "l’esperit de sant ens guia i cal treure els obstacles perquè ens condueixi cap a la unitat".

Ha fet una crida a la unitat i, lamentant el dolor de l'Europa "descristianitzada", ha exhortat la necessitat de ser un exemple. "Aquesta situació que pateix el món, ens demana estar units". En aquest sentit, ha convidat a "il·luminar-nos del Crist perquè els germans vegin en nosaltres la seva presència".

Finalment, Vilanova ha convidat a la pregària demanant per "la unitat de les confessions i de la família humana", deixant "les diferències, sabent que tots som germans fills d’un mateix Pare". "L’Església del Crist vol caminar unida. Tant de bo, aquest camí es conformi de tots i ens sentim més units per junts evangelitzar", ha dit.