(CR) El Casino de Vic acollirà avui, dijous 16 de febrer, la presentació del llibre 'L’islam avui. Alguns aspectes controvertits'de Dolors Bramon, editat per Fragmenta Editorial. L'acte, organitzat per l'Ateneu de Vic, el Col·legi Sant Miquel dels Sants i la Llibreria Anglada, serà d'entrada lliure. 

Una oportunitat per comprendre l'islam

El llibre de Bramon pretén ser una eina que permeti orientar-se amb rigor i profunditat en alguns dels aspectes més controvertits relacionats amb l’islam i amb la seva inserció en el món contemporani.

L'obra estableix amb claredat la terminologia apropiada per parlar de l'islam, de manera que conceptes com gihad oxaria es presenten amb una precisió que contrasta amb l'ús que se'n fa habitualment als mitjans de comunicació.

Altres temes de l'obra són la fal·làcia de la condemna a mort per adulteri; les hurís en el paradís islàmic; veritats i mentides sobre la dona a l'islam; l'islam com a arma contra la violència de gènere; la sexualitat, el dret a escollir el marit, el dot i la maternitat; reflexions al voltant d'Europa i el Mediterrani islàmic, i el concepte de civilització islamo-cristiana.

La relació de Bramon amb el món àrab 

Bramon és doctora en filologia semítica i en història medieval i professora emèrita d’estudis àrabs i islàmics de la Universitat de Barcelona. És membre emèrit de l’Institut d’Estudis Catalans i professora de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona. Treballa en el camp de les minories religioses i del passat islàmic de les terres catalanoparlants des del punt de vista històric i filològic. És autora de nombrosos llibres i ha col·laborat amb diversos escrits a diferents mitjans de comunicació.

Per saber-ne més