Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(IQS) A la ja tradicional oferta del Campus d’Estiu IQS dirigida a alumnes de 3r d’ESO, enguany IQS ha organitzat la segona edició del Summer Camp dirigida a alumnes de Batxillerat. Si l’objectiu del Campus d’estiu consisteix en què els assistents es familiaritzin amb les disciplines que imparteix IQS i al mateix temps trobin en aquestes sessions idees per decidir les matèries o les modalitats que volen cursar al Batxillerat, el Summer Camp pretén apropar els alumnes de Batxillerat a les activitats de recerca que es desenvolupen en els laboratoris i tallers d’IQS. 

El Campus d’estiu es va dur a terme entre els dies 25 i 27 de juny, incloent les sessions Nanoquímica: de la medicina als nous materials, a càrrec de David Sánchez, professor del departament Química Orgànica d’IQS;  Química i intel·ligència artificial: el paper dels ordinadors en la química mèdica, a càrrec de Roger Estrada professor del Departament de Química Orgànica i Farmacèutica; Per què el cotxe comença en un ordinador?, a càrrec de Giovanni Gómez, Professor del Dpt. d’Enginyeria Industrial d’IQS; Descobreix la impressora 3D, a càrrec d'Andrés García, Cap del Departament d’Enginyeria Industrial d’IQS; Com es planifica una campanya de social media?, a càrrec de Georgina Girona, membre del Departament de Comunicació Màrqueting Corporatiu d’IQS, iQuin tipus de líder sóc?, a càrrec de Jessica Braojos, professora del Departament de Gestió Empresarial d’IQS.

D’altra banda, la segona edició del Summer Camp IQS va ser organitzada en tres blocs, en cadascun dels quals els participants van poder anar veient l’evolució dels experiments i activitats que s’hi duien a terme. En el primer d’ells, Victòria Codera i Albert Gibert, professors dels Departaments de Química Analítica i Aplicada i de Química Orgànica i Farmacèutica d’IQS School of Engineering, varen dirigir el taller Alimentació i greixos; greixos i sabons; sabons i aromes, realitzat en el Laboratori de Química General d’IQS. En el segon bloc, Oscar Gulías, va dirigir el taller Es poden cultivar els bacteris que tenim al nostre cos?, realitzat al Laboratori de Biotecnologia d’IQS. L’últim bloc va anar a càrrec d'Andrés García, professor del Dpt. d’Enginyeria Industrial, qui va dirigir el taller Vols dissenyar i imprimir peces en 3D? que es va dur a terme en el Laboratori d’Impressió Additiva d’IQS. El Summer Camp IQS, realitzat entre el dies 27 de juny i 4 de juliol, es va complementar amb una visita al Sincrotó ALBA on els assistents van poder veure in situ i rebre les oportunes explicacions dels experiments i les proves que s’hi realitzen.

En la present edició del Campus d’Estiu d’IQS  s’hi han inscrit alumnes de 3r d’ESO procedents de les següents escoles de Barcelona:  Centre d’Estudis Roca, Escola Suïssa, Jesuïtes Sarrià; Jesús-Maria Sant Gervasi i Santa Dorotea; així com de la resta de Catalunya: Escola Pia de Terrassa, Europa International School (Sant Cugat del Vallès), IES Jacint Verdaguer (Sant Sadurní d’Anoia), Escola Sant Josep (Reus) i Viaró International School (Sant Cugat del Vallès). Per la seva part, els alumnes participants en la segona edició del Summer Camp IQS procedien de les escoles Àgora International School (Sant Cugat del Vallès) Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia (Barcelona), IES El Sui (Cardedeu), IES Olerda (Sant Feliu de Llobregat), IES Vinyet (Sitges), Jesuïtes Gràcia (Barcelona), Sant Gabriel (Viladecans), Sant Marc (Barcelona), Sant Nicolàs (Barcelona) i Tecla Sala (L’Hospitalet del Llobregat).