Vés al contingut

notícies relacionades

La Fundació “la Caixa” atorga 65 beques per a investigacions punteres a Catalunya  

(Fundació "la Caixa") El programa de subvencions de la Fundació "la Caixa" ha concedit 65 beques de doctorat i postdoctorat a joves talents per dur a terme investigacions punteres a Catalunya. El programa n'ha concedit un total de 110 per a beneficiar a investigadors que durant a terme els seus projectes en universitats i centres de recerca de referència d'Espanya i Portugal. D'aquests, 11 són catalans dels quals 10 es queden investigant a centres de Barcelona i un ho farà a Madrid. A més, Catalunya rep 55 joves investigadors que realitzaran els seus projectes de recerca a centres de Barcelona, Girona i Tarragona. 

La contaminació s'associa amb un major risc d'emmalaltir per Covid-19

(Fundació "la Caixa") L’exposició prolongada a la contaminació de l’aire s’associa amb un major risc d’emmalaltir per Covi-19 en aquelles persones que s’infecten, indica un estudi coliderat per l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), centre impulsat per la Fundació ”la Caixa”, i coliderat pel projecte GCAT| Genomes for Life- Institut d'Investigació Germans Trias i Pujol (IGTP) de Badalona. L’estudi, publicat a Environment Health Perspectives, proporciona un argument addicional a favor dels beneficis per a la salut de reduir la contaminació atmosfèrica. 

Fins a 43.000 morts evitables si es complissin les indicacions de l'OMS d'accés a espais verds

(Fundació "la Caixa") Un equip de l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), centre impulsat per la Fundació "la Caixa", ha elaborat un rànquing de les ciutats europees amb major i menor mortalitat atribuïble a la manca d'espais verds. La investigació, que ha analitzat més de 1.000 ciutats de 31 països europeus, ha conclòs que entre totes elles podrien evitar fins a gairebé 43.000 morts prematures cada any si complissin amb la recomanació de l'OMS pel que fa a proximitat residencial a espais verds. Les dades s'han donat a conèixer a través d'una publicació a The Lancet Planetary Health.

La Fundació ”la Caixa” dona suport a 20 projectes biomèdics punters perquè les seves innovacions arribin a la societat

(Fundació ”la Caixa”) La Fundació ”la Caixa” accelerarà l’arribada al mercat de 20 nous projectes biomèdics de gran impacte social en el marc de la convocatòria CaixaResearch Validate i Consolidate 2021. 14 dels projectes es duran a terme a Catalunya. Es tracta d’un programa que té com a objectiu impulsar la innovació i la transferència de coneixement i tecnologies en l’àmbit de la biomedicina i la salut, a més de crear noves empreses basades en la recerca.

ISGlobal i Agbar signen un conveni per promoure projectes de recerca científica

(Fundació “la Caixa”) L'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), centre impulsat per la Fundació ”la Caixa”, i la Societat General d'Aigües de Barcelona (Agbar) han signat un conveni de col·laboració per realitzar projectes de recerca científica i transferència de coneixement. Les dues institucions s'han compromès a treballar conjuntament en activitats d'investigació mèdica, planificació urbana mediambiental i salut o compromeses amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

panoràmica

Veure la fe