Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) La religiosa de la Companyia de Maria, M. Claustre Solé, recorda en aquest escrit la personalitat i vàlua del claretià Ignasi Ricart, que aquest dimarts ha mort a Barcelona. Doctora en Teologia, especialitzada en Sagrada Escriptura, Solé va compartir amb Ricart diversos espais acadèmics i d’estudi bíblic, en l’etapa prèvia a la malaltia que el va obligar a deixar la primera línia d'activitat docent i pastoral. Vet aquí una ràpida pinzellada de la seva aportació eclesial:

L’Ignasi ha estat un home inquiet, entusiasta, enamorat de la Bíblia, cercador incansable, amic fidel i professor entregat. Un home apassionat per l’Església, crític amb tot allò que podia entelar o distorsionar el missatge evangèlic. Era un home generós a qui es podia recórrer sempre, que mai tenia un no; donava amb senzillesa i sempre tenia temps per a tothom. La seva bonhomia i el seu sentit de l’humor eren extraordinaris. Recordo que quan era professor de grec, tant a la Facultat de Teologia com a l’ISCREB, treia hores d’allà on fos per tal que els alumnes arribessin a la meta de l’aprenentatge de la matèria. Amic de la comunicació, de conversa franca i entranyable. Un home bo que feia seu el sofriment dels altres i sabia gaudir amb cada petit detall.

Gràcies, Ignasi, per l’empremta que has deixat en tots aquells que hem tingut la sort de conèixer-te; ha esta un veritable regal.

Maria Claustre Solé, odn