Vés al contingut

notícies relacionades

claustre-sole-claret

Claustre Solé: “El tracte de Jesús amb les dones va ser una revolució”

ROGER VILACLARA –CR | La visibilització de les dones per part de Jesús va ser una revolució. El problema és que aquesta revolució només va durar dues generacions, explica la religiosa de la Companyia de Maria Claustre Solé. “Després, van tornar a apartar les dones”, diu. Amb l’objectiu de reivindicar aquest paper, Solé publica 'Empoderades per l’Esperit'.

La Bíblia, llibre dels símbols

(Cristianisme Segle XXI) Sota el títol ‘La lectura simbòlica dels textos bíblics’ aquest dissabte ha tingut lloc un nou Debat a Sant Ildefons, al saló d’actes d’aquesta parròquia. Organitzat per l’associació Cristianisme al Segle XXI, la conferència ha anat a càrrec de la teòloga i religiosa de la Companyia de Maria, M. Claustre Solé, i s’ha pogut seguir en modalitat presencial i telemàtica.

Ignasi Ricart, enamorat de la Bíblia i cercador incansable

(CR) La religiosa de la Companyia de Maria, M. Claustre Solé, recorda en aquest escrit la personalitat i vàlua del claretià Ignasi Ricart, que aquest dimarts ha mort a Barcelona. Doctora en Teologia, especialitzada en Sagrada Escriptura, Solé va compartir amb Ricart diversos espais acadèmics i d’estudi bíblic, en l’etapa prèvia a la malaltia que el va obligar a deixar la primera línia d'activitat docent i pastoral.

Claustre Solé: “Déu ens confia la cura de la creació”

(Laura Mor –CR) Aquest dimecres Bíblia i ecologia s’han unit en la lògica de la cura. N’ha parlat la teòloga Maria Claustre Solé, professora de la Facultat de Teologia de Catalunya i religiosa de la Companyia de Maria, a la Sala Pere Casaldàliga de la Llibreria Claret amb motiu de la IV Setmana de la Bíblia. A partir de la relectura del “domineu la Terra” del llibre del Gènesi, i en constrast amb interpretacions que considera esbiaixades, Solé ha defensat “la cura de la creació” com “el repte que tenim i què ens ha confiat Déu”.

Omella als professors de l'escola cristiana: "Acompanyeu amb afecte i interès"

(Jordi Llisterri –CR) Fer com un rector de poble, però a l'escola: "Acompanyeu amb afecte i interès: és això el que saben fer els mestres". No ser només professionals de l'educació. Això és el que demana l'arquebisbe Joan Josep Omella als professors de l'escola cristiana. Sobretot que estimin els alumnes, perquè "només s'evangelitza des de l'amor".

Laudato si', opció pastoral per a les escoles

(Laura Mor –CR) Pot ser útil l'encíclica ecològica del papa Francesc per a treballar la fe, a classe, amb els alumnes? Aquest és el plantejament de la novena edició de les Jornades de Pastoral Educativa que organitza la Fundació Escola Cristiana i que compta amb un centenar d'inscrits. Amb el títol 'Creats i cridats a estimar la Creació', tindrà lloc divendres i dissabte al Seminari Conciliar de Barcelona.

Veure la fe