Vés al contingut

notícies relacionades

Es pot dir de tot contra les religions?

(Glòria Barrete –CR) La darrera campanya electoral a Catalunya per part del grup d’extrema dreta VOX va comportar que les principals federacions de les comunitats islàmiques catalanes denunciessin a la fiscalia els vídeos amb el lema de “stopislamización”.

Missatges d’acompanyament de les religions davant del coronavirus

(CR) El Grup de Treball Estable de Religions (GTER) que obert un espai amb missatges i pregàries per acompanyar en cas dol, de malaltia, o de patiment a causa de la crisis del Covid-19. Les confessions que formen part del Consell Interreligiós de Catalunya han fet vídeos i altres propostes espirituals per acompanyar en els moments de dificultats i patiment.

El president Torrent, pel pluralisme religiós

(Jordi Llisterri-CR) Per desena vegada el Parlament de Catalunya ha acollit aquest dilluns l’acte institucional per commemorar la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional, una jornada instaurada per Nacions Unides i que a Catalunya promou el Grup de Treball Estable de Religions (GTER).

Grup de Religions: “Els creients, a favor de la Pau, l’entesa i el diàleg”

(CR) El Grup Estable de Treball de Religions (GTER) han fet un comunicat sobre la situació social i política de Catalunya per recordar que “les persones creients són i han de ser promotores i actives a favor de la Pau, l’entesa i el diàleg”. El GTER agrupa representants oficials de l’Església catòlica, la ortodoxa, els evangèlics, musulmans i jueus a Catalunya.

El GTER, participant a la Xa Assemblea Mundial de Religions per la Pau a Alemanya

(GTER) Gairebé 900 representants de més de 125 països diferents participen del 20 al 23 d'agost a la desena Assemblea Mundial de Religions per la Pau que se celebra a Lindau, Alemanya, sota el lema 'Cuidar el nostre futur comú'. El director Diocesà de Relacions Interreligioses de l’Arquebisbat de Barcelona i director del GTER, Joan Hernández Serret, ha estat convidat com a representant i delegat nacional.

Premi Diàleg Interreligiós a Ignasi Garcia i Clavel

(Jordi Llisterri-CR) “Ja no cal que vingueu al meu funeral”. Amb aquesta ironia ha agraït Ignasi Garcia i Clavell els merescuts elogis rebuts durant el lliurament del premi Convivència i Diàleg Interreligiós. La cinquena edició d’aquest premi que concedeix el Grup de Treball Estable de Religions s’ha fet aquest dimarts a la parròquia del Patriarca Abraham, que va ser la seu dels serveis religiosos de la Vila Olímpica de Barcelona.

La Nit de les Religions es presenta com a resposta de pau

(David Casals-CR) "Som la cita anual amb la diversitat religiosa". Així ha començat aquest dissabte la segona edició de 'La Nit de les Religions de Barcelona'. Es tracta d'un projecte organitzat pel grup de joves de l'Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós (Audir) i que consisteix en una jornada de portes obertes en 33 llocs de culte de la ciutat.

Veure la fe